Newoak Midnight Blue mengambil HOYS mendahului kuda kekang mahkota jenis pemburu

 • Apabila penerbit rancangan Adam Forster melawat Joyce dan Jacky Newbery’s Newoak Stud tahun lepas, dia tahu dia telah menemui pemenang Horse of the Year Show (HOYS) yang berpotensi dalam Newoak Midnight Blue, tetapi dia tidak menyangka bahawa gelding itu akan memenangi Gribbin. Keluarga HOYS mendahului kelas jenis pemburu dalam musim sulungnya.

  Anak separa baka berusia empat tahun, ditunggangi oleh Scarlett Smith dan dimiliki oleh nenek Scarlett, Naomi Bradwell, adalah oleh bekas Dartmoor Licksfold Snowstorm yang memenangi HOYS dari Ardenhall Midnight Charm. Dia diterbitkan oleh Adam dan pasangannya David Jinks dari Pasukan Pertunjukan Jinks di Cheshire. Awal tahun ini dia mendapat tempat kedua di Royal International (RIHS) dan dia menempah tempat HOYSnya selepas bergelar juara mini di Royal Bath dan West.  “Saya fikir saya mempunyai sedikit bintang di tangan saya apabila saya melihatnya di stud,” kata Adam. “Saya masih ingat melihatnya buat kali pertama dan berkata kepada David bahawa kami pasti akan membawanya pulang bersama kami. Kami menyokongnya sepanjang musim sejuk dan dia luar biasa. Dia mempunyai perangai yang terbaik, dan saya suka pergerakannya.”

  Ini adalah kali pertama Scarlett yang berusia lima tahun menunggang di HOYS dan kemenangan itu menandakan kemenangan pertama Adam dalam kejuaraan jenis pemburu HOYS.
  “Saya telah dua kali dalam kelas ini dan ini adalah percubaan ketiga saya; saya mengambil masa tiga kali untuk memenanginya.

  “Naomi telah menjadi salah seorang pelanggan kami yang paling lama berdiri, jadi ini benar-benar istimewa untuknya juga.”

  Finlay Clay dan Heather Cray’s Cadlanvalley Super Ted berada di tempat kedua, diketuai oleh Craig Elenor.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *