Naik Air Semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan

Di TakeMeFishing.org, kami meraikan dan mempromosikan Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan, yang berlangsung tahun ini dari 5-13 Jun. Tunggu sebentar, awak kata? Itu sembilan hari, dan kali terakhir anda menyemak masih ada tujuh hari sahaja dalam seminggu.

Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan pada asalnya adalah selama tujuh hari apabila ia dimulakan pada tahun 1979 sebagai Minggu Memancing Kebangsaan. Apabila Kongres meluluskan Akta Keselamatan Memancing dan Berperahu Sukan pada tahun 1998, dan pada tahun 2001 Minggu Memancing Kebangsaan dinamakan semula dan diperluaskan kepada Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan selama sembilan hari untuk menjangkau dua hujung minggu penuh dan memberi pelbagai peluang kepada pelbagai agensi dan organisasi. untuk mengadakan acara.

Dalam kebanyakan tahun, Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan disambut terutamanya melalui acara tempatan dan negeri yang dihoskan oleh pelbagai organisasi, dan oleh individu dan kumpulan yang berusaha untuk memperkenalkan seseorang yang baru untuk memancing. Walaupun garis panduan berkaitan pandemik dan “pembukaan semula” berbeza secara meluas sekarang, kebanyakan acara kumpulan telah dibatalkan dan membawa seseorang memancing yang bukan ahli keluarga yang tinggal bersama anda mungkin bukan idea yang baik pada masa ini. Jadi inilah beberapa idea tentang cara anda boleh meraikan tahun ini.

Nikmati Hari Memancing Percuma

Anda boleh menggalakkan seseorang yang tidak mempunyai lesen memancing semasa untuk kembali ke sukan ini dengan menikmati hari memancing “percuma”. Kebanyakan negeri mempunyai hari atau hari memancing percuma yang ditetapkan, selalunya semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan, untuk menggalakkan penduduk menikmati memancing, terutamanya jika ia merupakan pengalaman kali pertama seseorang. Ini bermakna jika anda tidak mempunyai lesen memancing (yang diperlukan untuk kebanyakan orang dan di semua perairan awam), anda boleh memancing tanpa lesen pada hari yang ditetapkan. Untuk mengetahui sama ada negeri anda mempunyai ini, dan hari atau hari yang layak, lawati tapak web ini.

Lakukan Pembersihan Laluan Air.

Mungkin tiada aktiviti tersusun seperti itu berlaku berhampiran tempat tinggal anda sepanjang minggu ini, tetapi tidak rugi untuk mengambil masa sejam dalam satu hari untuk membersihkan sampah di sekitar salah satu perairan memancing kegemaran anda atau di kawasan berdekatan atau jalan raya. Anda tidak perlu menjadi sebahagian daripada kumpulan. Buat sahaja.

Cari Tempat Memancing Tempatan Baharu.

Terutamanya jika anda mempunyai bilangan badan air yang pelbagai di tempat anda tinggal. Ya, anda boleh melakukan ini pada bila-bila masa. Tetapi fikirkan tentang tempat memancing di perairan yang belum pernah anda lawati atau mungkin mencari spesies tempatan yang belum anda tangkap. Saya mengenali seorang rakan yang menjadikan misinya untuk memancing setiap tasik dan kolam di daerah tempat dia dibesarkan dan tinggal. Di kawasannya, itu banyak, dan dari masa ke masa dia melakukannya. Saya tidak boleh mengatakan saya telah melakukan perkara yang sama di tempat yang saya pernah tinggal, tetapi mencuba semua tempat memancing tempatan adalah prospek yang menarik. Mungkin inilah masanya untuk memulakan pencarian yang sama.

Hilangkan Tekanan: Keluar di atas Air.

Pergi memancing sahaja. Naik bot sahaja. Semasa anda berada di sana, tarik nafas dalam-dalam dan kagumi pemandangan dan hidupan liar. Tinjauan telah menunjukkan bahawa memancing dan berperahu adalah pengurangan tekanan yang hebat. Ini benar untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Anda boleh mencari banyak alasan untuk melakukan perkara lain pada kebanyakan masa, cuma bukan minggu ini. Tiada bot? Tiada masalah. Pastikan anda menyemak Temui alat Go Boating Today untuk mencari penyewaan bot tempatan berhampiran anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *