Musim Panas Mexico merangkul mahkota wanita HOYS 2022

 • Musim Panas Mexico, yang ditunggangi cantik oleh pemilik Georgina Wilkes, memberikan hasil dongeng dalam kelas persembahan pertama, perlawanan akhir kuda persembahan wanita Mears Flooring HOYS, di arena antarabangsa Andrews Bowen pagi ini di Pameran Kuda Terbaik Tahun 2022 (HOYS).

  Gadis berusia 14 tahun yang sentiasa bersopan santun itu, muncul pada persembahan terakhirnya sebelum bersara ke sayap bersalin, meluncur bulat seolah-olah di atas roda minyak, telinga dicucuk ke seluruh, untuk mengetuai kelas kuda pertunjukan 17 wanita HOYS di bawah hakim Michaela Bowling (menunggang) dan Kathy Bowller (konformasi).  “Dia tidak pernah meletakkan kaki dari tempatnya,” kata Michaela, yang menganugerahkan kuda betina tanda tunggangan tertingginya. “Dia menjadi mega.”

  Kathy bersetuju. “Dia menarik perhatian kami sejak dia masuk ke dalam gelanggang,” katanya. “Dia hanya memilikinya sepanjang masa.”

  Namun, dua kuda teratas adalah hampir, dan tempat kedua dimenangi salah satu daripada beberapa tongkol ke hadapan, kelabu kacak Guy Mears, Edisi Terhad Brookdale, yang ingin memberi pengeluar/joki Danielle Heath perjalanan yang sangat selesa.

  “Terdapat sangat sedikit untuk dipilih antara mereka,” Michaela dan Kathy bersetuju. “Ia boleh pergi sama ada.”

  Tempat ketiga disandang oleh pelana sisi lain yang “biasa”, Lucinda Martin, kali ini dengan Bloomfield Greystones berusia tujuh tahun Sam Powell yang cemerlang.

  “Mexi,” anak perempuan kepada bapa Ramexico yang prolifik, telah bersama keluarga Wilkes sepanjang masa, tetapi sehingga hari ini, tempat teratas dalam kelas ini telah mengelaknya – keputusan terbaiknya sebelum ini adalah yang kedua pada 2018.

  Dia juga berjaya bertanding perantaraan dan pemburu kecil, dan akan muncul dalam kedua-dua samaran ini lewat minggu ini — Georgina akan menyertai pemburuan dan Sophie Beaumont bertanding perantaraan.

  “Dia sentiasa mudah, tetapi hari ini dia luar biasa,” kata Georgina yang berseri-seri, yang baginya ia adalah kemenangan pertama HOYS. “Dia baru sahaja mendapat sedikit pizzazz tambahan. Dia juga sangat santai — dia tidak memakai pelana sisi selama dua bulan sebelum hari ini, tetapi dia baru sahaja memanaskan badan selama 10 minit dan kami pergi.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *