Mula memancing dengan harga kurang daripada $50

Jika anda tertanya-tanya tentang kos untuk memulakan memancing, anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa anda boleh mendapatkan lesen memancing dan barangan peralatan asas dengan harga $50 atau kurang. Malah, memancing boleh menjadi cara yang sangat berpatutan untuk menikmati masa di luar rumah. Gunakan petua berikut untuk mengetahui cara memulakan memancing dengan murah.

Harga lesen memancing

Lesen memancing tahunan biasanya berkisar antara $17 hingga $20 untuk penduduk, bergantung pada negeri tempat anda tinggal. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa jika anda pergi memancing pada hari memancing percuma yang ditetapkan negeri, anda boleh mencuba memancing tanpa perlu membeli memancing lesen.

Berapakah kos alat memancing?

Kos memancing yang berkaitan dengan alat, umpan dan umpan juga boleh menjadi sangat berpatutan. Anda boleh membeli kombo joran berputar atau spincast air tawar dan gelendong yang didatangkan terlebih dahulu dengan talian dengan harga serendah $20. Anda mungkin perasan bahawa banyak klinik memancing atau derby yang memberi tumpuan kepada memancing pemula menggunakan gabungan joran dan kekili asas ini.

Mata kail bersaiz 4 atau 6 sesuai untuk mereka yang ingin memulakan hobi memancing spesies ikan seperti bass dan bleak. Satu pek mata kail biasanya berharga sekitar $5, dan anda tidak perlu risau tentang kos memancing yang berkaitan dengan umpan kerana anda sentiasa boleh menggali beberapa cacing merah atau cacing tanah dari taman atau timbunan kompos anda secara percuma.

Sebaik sahaja anda mempunyai gabungan pemutar atau kekili dan cangkuk, anda hanya perlukan satu pek pemberat pukulan terbelah dengan harga $1.99, gabus plastik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $1 dan sepasang tang hidung panjang untuk mengeluarkan sangkut. cangkuk untuk $2.

Ringkasnya, kos untuk memulakan memancing boleh serendah $49.99, atau lebih rendah jika anda pergi memancing pada hari memancing percuma. Musim bunga tiba, jadi inilah masa yang sesuai untuk mendapatkan peralatan murah yang anda perlukan untuk berseronok sambil menangkap ikan air tawar di tasik atau kolam berdekatan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *