Mishriff Bersedia Mengatasi BC Turf dalam Permulaan Kerjaya Terakhir

mishriff ditetapkan untuk satu permulaan akhir sebagai kuda lumba sebelum tugas kuda jantan selepas diberi lampu hijau untuk mengatasi Turf Piala Penternak (G1T) 5 Nov. Keeneland.

John dan Thady Gosden meletakkan anak mereka yang berusia 5 tahun melalui langkahnya di padang percubaan Limekilns di Newmarket 15 Oktober dan dia berada di landasan untuk membuat penampilan pertama dalam pertandingan 1 1/2 batu, bernilai $4 juta.

Anak kepada Buat Percaya menjulang Piala Saudi (G1) dan Juddmonte International Stakes (G1) tahun lalu tetapi telah berkempen semata-mata di Eropah sejak gagal menewaskan saingan ketika mempertahankan mahkotanya di Riyadh pada penampilan semula bermusim pada Februari.

Mishriff telah menjalankan beberapa perlumbaan yang baik dalam kekalahan tahun ini, terutamanya apabila di tempat kedua dalam Coral-Eclipse Stakes (G1) di Sandown sebelum mengisi kedudukan yang sama apabila mengejar pulang. Baaeed di Juddmonte di York.

Keputusan seri di gerai 17 digabungkan dengan tanah yang sangat lembut menjejaskan peluangnya dalam Prix de l’Arc de Triomphe (G1) Qatar awal bulan ini, apabila dia menduduki tempat ke-13.

Mendaftar untuk

Sebelum kekalahan di ParisLongchamp, apabila dia bergandingan dengan William Buick buat kali pertama, Mishriff telah dijual kepada operasi Perancis Sumbe untuk berdiri sebagai kuda jantan pada 2023.

Ted Voute, pengurus perlumbaan kepada pemilik perlumbaan Mishriff Putera Faisal, berkata: “John dan Thady telah mengesyorkan kecondongan di Turf Piala Breeders untuk Mishriff yang nampaknya telah keluar dari Arc dengan sangat baik. Saya melihatnya pada hari lain dan dia melantun, sangat baik dalam dirinya, jadi ke sanalah kita menuju.”

Pemilik baharu Mishriff turut serta dalam perjalanan ke AS, dengan Voute menambah: “Nurlan Bizakov dan operasi Sumbenya membeli hak kuda jantan di hadapan Arc. Dia juga berminat untuk dia mengadakan acara terakhir di Piala Breeders sebelum dia pergi belajar di Haras de Montfort et Preaux di Perancis.

“Kami sangat hampir untuk pergi ke Piala Breeders’ di Del Mar tahun lepas tetapi dia tidak lama keluar dari perlumbaan sukar di Stakes Juara di Ascot sedangkan kali ini dia mempunyai jurang yang lebih besar,” kata Voute.

Mishriff adalah sesingkat 7-1 dengan bet365 dan Paddy Power untuk membuat penampilan terakhirnya sebagai kemenangan dengan Godolphin milik Percintaan Pemberontak kegemaran umum 4-1.

Voute berkata: “Perlumbaan satu kilometer setengah turf tidak kelihatan sekuat tahun-tahun sebelumnya tanpa kuda yang menonjol, walaupun saya tidak pasti siapa yang akan muncul. Kami menantikannya dan berharap dia dapat menang tertunggak kerana dia berhak mendapatnya.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *