Minnesota’s LakeFinder ialah kawan baik pemancing

Pemancing, manfaatkan sepenuhnya perjalanan memancing di Minnesota anda dan lawati LakeFinder, alat memancing berasaskan web yang berkuasa Jabatan Sumber Asli Minnesota.

Destinasi paling popular di laman web agensi, LakeFinder menampilkan maklumat terperinci tentang 4,500 tasik nelayan. Terdapat dalam a versi desktop dan versi mudah alihLakeFinder ialah pintu masuk anda ke maklumat populasi ikan tasik demi tasik, laporan stok memancing, peta tasik kontur, nasihat penggunaan ikan dan banyak lagi. Anda juga boleh membeli lesen memancing dan memuat turun buku kecil peraturan memancing semasa dari tapak mudah alih.

Mengapa LakeFinder begitu popular?

Kemudahan navigasi adalah sebab yang besar.

Apabila anda melancarkan Mobile LakeFinder skrin pertama anda membolehkan anda mencari tasik mengikut nama atau lokasi pada peta negeri. Ia juga akan memberikan anda senarai tasik yang berdekatan dengan lokasi semasa anda.

Sebaik sahaja anda telah memilih tasik yang anda minati, skrin seterusnya memberikan maklumat tentang spesies ikan yang terdapat di tasik dan sama ada sebarang peraturan memancing khas dikenakan. Anda juga boleh menarik peta kontur tasik, yang muncul pada foto udara. Ini adalah fungsi yang berguna kerana bukan sahaja peta foto-dan-kontur udara menunjukkan kedalaman tasik tetapi juga menunjukkan lokasi tapak pelancaran bot awam dan kepadatan kabin dan rumah di sekitar tasik. Di Minnesota, beberapa tasik sangat maju, bermakna tasik itu dipenuhi dengan dok, lif bot dan rumah. Sebaliknya, beberapa tasik sebahagian besarnya belum dibangunkan, bermakna panjang habitat pantai semula jadi. Hasilnya, mereka yang menggunakan fungsi foto udara LakeFinder boleh merasakan pengalaman memancing mereka sebelum mereka tiba.

Begitu juga, anda boleh memahami perkara yang mungkin anda tangkap. Itu kerana LakeFinder menyediakan maklumat tasik demi tasik tentang saiz tasik, kejernihan airnya, status perikanan dan maklumat khusus tentang saiz dan kelimpahan ikan di tasik. LakeFinder juga menyediakan maklumat tentang jenis tapak pelancaran bot awam yang diharapkan dan bilangan tempat letak kereta yang tersedia.

Akhir sekali, LakeFinder menyediakan garis panduan penggunaan ikan yang membantu orang ramai membuat pilihan tentang ikan yang hendak dimakan dan kekerapannya. Garis panduan ini membolehkan orang ramai mengurangkan pendedahan mereka kepada bahan cemar sambil menikmati banyak faedah daripada makan ikan.

Jadi, jika anda belum lagi menggunakan LakeFinder sekarang adalah masa untuk berbuat demikian. Ia adalah alat yang hebat dan mudah digunakan dengan telefon pintar, tablet atau komputer meja. Lawati halaman Memancing dan Berperahu di MN untuk mengetahui lebih lanjut cara mendapatkan lesen memancing di MN, mencari tempat memancing dan maklumat lanjut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *