Merancang Perjalanan Anda untuk Memancing Tuna di San Diego

Semasa menyelidik tempat memancing di California, anda tidak perlu melihat lama sebelum mencari maklumat mengenai memancing tuna yang terkenal di San Diego. “Maaf, Charlie,” tetapi memancing ikan tuna San Diego adalah salah satu perjalanan yang kekal dalam “senarai baldi ikan kecil” saya juga.

Tuna adalah antara spesies ikan terkuat dan terpantas, selain itu, tuna sirip kuning boleh membesar hingga 6 kaki panjang, dan tuna sirip biru gergasi, boleh mencapai panjang 10 kaki yang menakjubkan dan berat lebih 1000 paun. Saiz purata untuk setiap spesies ikan hanya boleh berjalan kira-kira 30-50 paun tetapi masih cukup mampu untuk memberi anda dan mana-mana alat pancing latihan keseluruhan.

Apabila merancang perjalanan untuk memancing ikan tuna di San Diego, adalah penting untuk menyemak pelbagai laporan memancing ikan tuna San Diego untuk mencuba masa yang tepat untuk gigitan panas. Sebagai tambahan kepada trend tindakan memancing semasa, cuba cari nombor arkib daripada tahun-tahun sebelumnya yang disiarkan jumlah dok dan ambil perhatian spesies yang ditangkap, saiz, masa, dan maklumat tentang bilangan bot dan pemancing.

Perjalanan memancing tuna San Diego boleh berbeza-beza. Beberapa lawatan menawarkan parti persendirian yang lebih kecil yang terdiri daripada 5 atau 6 pemancing dan, jika anda tidak perlu menangkap ikan tuna, perjalanan yang lebih singkat dalam julat setengah hari boleh meletakkan anda pada spesies seperti halibut, bass belacu dan ekor kuning. Walau bagaimanapun untuk mencapai tuna pelagik, anda sedang melihat ekspedisi memancing laut dalam yang serius di San Diego, antara 2 hingga mungkin 21 hari untuk mengejar tuna yang sangat tegar. Perjalanan jauh ini menggunakan bot yang lebih besar dalam jarak 80-100 kaki dan boleh memuatkan sehingga 90 pemancing atau lebih.

Semasa anda membuat pengaturan untuk memancing ikan tuna di San Diego, perhatikan juga butiran perkara yang perlu dibawa. Kebanyakan bot sewa mempunyai peralatan memancing yang boleh anda sewa tetapi lebih baik semak semula. Peralatan memancing berpandu standard biasanya termasuk barang-barang seperti baju hujan, pelindung matahari, pakaian ganti (atau dua), but getah, kasut tenis dan peralatan mandian. Jika anda berkemas untuk satu daripada trek berbilang hari tersebut, bawalah banyak-banyak untuk dibaca kerana pasti ada masa rehat. Akhir sekali, semak lesen memancing dan, kerana memancing tuna di San Diego adalah perjalanan yang jauh, anda mungkin perlu membawa pasport anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *