meraikan bulan warisan hispanik memancing dan keluarga

Dengan 4.2 juta nelayan dan pelayar Hispanik yang aktif di seluruh negara, sehari di atas air adalah cara terbaik untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik!

tempat memancing

Jika anda merancang untuk memancing sebagai sebahagian daripada aktiviti Bulan Warisan Hispanik keluarga anda, mencari tempat memancing berhampiran anda akan memudahkan dan memudahkan anda menikmati hari di atas air. Berita baiknya ialah memancing lebih mudah diakses daripada yang anda fikirkan. Sekarang, anda mungkin tertanya-tanya: bagaimanakah saya boleh mencari tempat memancing berhampiran saya? Beberapa tempat terbaik untuk mendapatkan maklumat termasuk:

  • Kedai umpan dan peralatan tempatan
  • sesama nelayan
  • Jabatan ikan dan hidupan liar negeri anda (cari iklan dalam bahasa Sepanyol di sini)
  • Borang dan Blog Memancing Dalam Talian

Memandangkan memancing dan berperahu sangat penting kepada budaya Hispanik, beberapa tempat memancing tempatan mungkin merancang acara Bulan Warisan Hispanik yang mengajar keluarga asas cara memancing.

Merancang percutian anda

Apabila memikirkan cara untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik dan ingin turun ke atas air untuk berhubung dengan warisan anda, adalah penting untuk merancang hari sebelum anda keluar. Apabila memancing sebagai sebahagian daripada aktiviti Bulan Warisan Hispanik anda, anda pasti mahu memastikan anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk hari yang berjaya. Ini bermakna kekal selamat dengan perlindungan matahari (dan jaket keselamatan, jika anda akan menaiki bot), serta mempunyai peralatan yang diperlukan, seperti:

  • joran dan kekili
  • Tali pancing
  • cangkuk
  • Umpan dan gewang
  • pelampung
  • Alat seperti tang hidung jarum

Anda juga perlu memastikan anda mempunyai sebarang lesen memancing yang diperlukan dari negeri tempat anda memancing. Ia biasanya boleh didapati dalam talian atau kadangkala di beberapa kedai memancing.

Nikmati ikan untuk makan malam

Jika anda sedang mencari lebih banyak idea untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik, bawa pulang hasil tangkapan anda! Banyak hidangan Hispanik yang popular berkisar tentang ikan. Sama ada anda ingin memanggangnya, menggorengnya atau menggunakannya dalam hidangan seperti ceviche atau paella makanan laut, membawa pulang hasil tangkapan anda untuk dinikmati bersama keluarga anda merupakan satu lagi cara terbaik untuk terlibat dalam aktiviti Bulan Warisan Hispanik.

Untuk rasa terbaik, pastikan ikan segar. Terdapat pelbagai cara untuk menyimpan ikan semasa berada di dalam air. Anda boleh memastikan ikan hidup di dalam air dengan tali atau vivarium. Atau anda boleh meletakkannya di atas ais; anda hanya perlu memastikan anda mengeluarkan darah ikan terlebih dahulu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *