Meraikan Bulan Warisan Hispanik

Setiap tahun, dari 15 September hingga 15 Oktober, negara mengiktiraf Bulan Warisan Hispanik. Semasa acara selama sebulan ini, terdapat banyak cara pemancing dan bukan pemancing boleh menyertai perayaan tersebut.

Apakah Tujuan Bulan Warisan Hispanik?

Yang bermula pada tahun 1960-an sebagai perayaan selama seminggu, Bulan Warisan Hispanik kini berlangsung dari 15 September hingga 15 Oktober setiap tahun bertepatan dengan Hari Kemerdekaan beberapa negara Amerika Latin. Tetapi jika anda tidak biasa dengan acara tahunan itu, anda mungkin tertanya-tanya: apakah yang disambut oleh Bulan Warisan Hispanik?

Acara tahunan selama 30 hari itu menghormati budaya dan sumbangan orang Amerika Hispanik dan Latin yang nenek moyang mereka berasal dari Sepanyol, Mexico, Caribbean dan Amerika Tengah dan Selatan.

Semasa perayaan selama sebulan, rakyat Amerika digalakkan untuk memberi penghormatan kepada peranan rakyat ini sepanjang sejarah negara kita dan pengaruh mereka terhadap masyarakat Amerika dengan mengambil bahagian dalam upacara dan aktiviti.

Idea Bulan Warisan Hispanik

Jika anda berminat untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik pada musim luruh ini, terdapat banyak cara untuk menyertai pematuhan dan menghormati budaya Amerika Hispanik di negara kita. Berikut adalah beberapa idea untuk dicuba.

1. Cari Tempat Memancing Berdekatan Anda

Memancing dan menikmati sumber semula jadi yang hebat yang tersedia untuk kita adalah sebahagian daripada tradisi masyarakat Amerika Hispanik, dahulu dan sekarang. Dengan 45% pemancing Hispanik mengatakan memancing dan berperahu adalah sebahagian daripada warisan budaya mereka, tidak hairanlah bahawa bilangan rekod 4.4 juta orang Hispanik pergi memancing tahun lepas. Ambil peluang Bulan Warisan Hispanik ini untuk meluangkan masa sehari di atas air dan sertai dalam menghormati komponen penting budaya Hispanik ini. Jika anda belum pernah keluar sebelum ini, mulakan dengan mencari tempat yang sesuai berhampiran anda dengan bercakap dengan pemilik kedai umpan dan tackle, pemancing lain atau jabatan ikan dan hidupan liar negeri anda.

2. Cuba Hidangan Makanan Laut Amerika Latin Klasik

Sama ada anda membawa pulang hasil tangkapan anda selepas seharian di atas air atau berhenti di pasar ikan tempatan, anda mempunyai peluang tanpa had semasa Bulan Warisan Hispanik untuk menikmati makanan laut, komponen penting dalam diet tradisional Amerika Latin. Daripada ikan putih yang dipanggang atau dibakar yang ringkas kepada taco ikan, ceviche atau paella makanan laut, tukar tangkapan lazat anda menjadi hidangan klasik Amerika Latin pada bulan ini dan beri penghormatan kepada peranan penting air dan ikan dalam identiti budaya Hispanik.

3. Sokong Pemancing Komersial Hispanik

Peningkatan bilangan pemancing komersial hari ini juga menjadi pemandu memancing. Lebih 10% pemandu adalah dari etnik Hispanik atau Latino. Jika anda ingin menempah perjalanan, lihat salah satu daripada beberapa sumber yang tersedia untuk anda yang boleh membantu anda mencari perniagaan Hispanik. Satu direktori perniagaan sedemikian ialah Sokong Perniagaan Latinx. Sebaik sahaja anda menyusun senarai pendek panduan yang berpotensi, lakukan penyelidikan anda. Baca ulasan dalam talian atau tanya rakan atau ahli keluarga jika mereka telah memancing dengan panduan. Dan ketahui peraturan khusus untuk perjalanan anda seperti apa yang berlaku pada tangkapan anda dan peralatan yang mereka sediakan untuk anda di atas bot untuk mencari yang paling sesuai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *