menyewa bot untuk sehari

Jika anda ingin menerokai laluan air baharu pada musim bunga ini dalam lawatan memancing sekeluarga anda, tetapi belum mempunyai bot sendiri, anda boleh menyewa bot untuk sehari dengan mudah. Jika anda tidak pasti cara menyewa bot atau perkara yang mungkin perlu anda bawa, maklumat ini boleh membantu.

Pendidikan Keselamatan Berperahu dan Keperluan Umur

Adakah anda memerlukan lesen menaiki bot untuk menyewa bot? Untuk mengendalikan bot sewa, anda mungkin memerlukan kad pengenalan pendidikan keselamatan bot atau lesen menaiki bot bergantung pada undang-undang bot negeri. Kad pendidikan keselamatan bot atau lesen menaiki bot boleh diperoleh daripada kursus dalam talian atau kelas bersemuka yang memenuhi atau melebihi keperluan negeri. Anda boleh mendapatkan maklumat tentang kelas keselamatan menaiki bot dan mengetahui tahap pendidikan yang diperlukan semasa menyewa bot dengan membaca lebih lanjut tentang bot dan keselamatan air.

Selain lesen menaiki bot atau kad pendidikan keselamatan bot, apakah yang anda perlukan untuk menyewa bot? Dalam kebanyakan kes, anda perlu memberikan lesen memandu yang sah.

Bolehkah anda menyewa bot jika anda berumur di bawah 18 tahun? Di kebanyakan negeri, anda perlu berumur sekurang-kurangnya 18 tahun untuk menyewa bot kuasa.

Hubungi Marina Tempatan atau Syarikat Penyewaan Bot

Jika anda tertanya-tanya tempat untuk menyewa bot, hubungi marina tempatan atau syarikat penyewaan bot untuk bertanya tentang jenis bot yang mereka sewa dan tentang kadar sewa. Anda perlu memastikan mereka mempunyai bot yang disediakan untuk memancing (dilengkapi dengan tempat perigi hidup dan pemegang joran) dan yang sesuai dengan keperluan keluarga anda. Pastikan anda bertanya terlebih dahulu mengenai harga. Kebanyakan syarikat penyewaan bot dan marina akan memberi anda pilihan untuk menyewa bot selama beberapa jam, setengah hari atau sehari penuh. Harga biasanya berkisar antara $250 hingga $450, tetapi kosnya bergantung pada jenis bot dan berapa lama anda merancang untuk menyewa bot. Anda boleh menyewa bot selama sehari pada kos yang sangat berpatutan untuk mengetahui sama ada memiliki bot adalah sesuatu yang anda mahu lakukan pada masa hadapan.

Tanya Mengenai Peralatan Keselamatan Berperahu

Sahkan dengan marina atau syarikat penyewaan bot untuk memastikan bahawa peralatan keselamatan bot yang diperlukan akan disediakan (perkara seperti alat menghasilkan bunyi, peti pertolongan cemas, PFD, radio marin, pemadam api). Jika anda bercadang untuk membawa bersama anak-anak, sahkan bahawa PFD bersaiz muda akan disediakan di atas bot. Sebagai tambahan kepada semua peralatan keselamatan yang diperlukan, jangan lupa untuk memeriksa penampilan luaran bot sebelum anda meninggalkan dok untuk tanda-tanda apa-apa selain daripada penggunaan biasa untuk memastikan ia berada dalam keadaan baik (barangan seperti sauh, garisan dok dan fender bot perlu disediakan dan di atas kapal).

Perkara yang Perlu Dibawa Di Atas Bot Sewa

Sekarang setelah anda tahu perkara yang perlu anda lakukan untuk menyewa bot selama sehari, mari kita jalani beberapa perkara yang anda ingin miliki di atas kapal. Bawa bersama barangan seperti pelindung matahari (losyen, bukan semburan), makanan ringan atau makanan lain yang tidak mudah rosak, air, penyejuk, tuala, peralatan memancing dan peralatan, jaket hujan, kamera dengan bekas kalis air, telefon bimbit anda dan pengecas telefon bimbit .

Tidak sukar untuk belajar menyewa bot. Sebaik sahaja anda berpeluang untuk naik ke air bersama keluarga anda, anda mungkin akan mendapati bahawa anda mahukan bot anda sendiri!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *