Menghiburkan Diri Saya Secara Percuma – Ekuestrian Bajet

Melainkan anda sangat kaya, anda faham bahawa wang adalah ketat hari ini. Malah bagi mereka yang agak selesa, kos segala-galanya telah meningkat. Yang bagi saya bermakna mencari cara untuk menghiburkan diri sendiri yang boleh saya lakukan secara percuma.

Jadi bagaimana anda boleh menghiburkan diri anda secara percuma anda mungkin tertanya-tanya? Baik – lakukan apa yang saya lakukan, dan cari sesuatu yang anda suka, yang boleh anda lakukan secara percuma. Ok, ok, pelaburan awal akan menelan belanja, tetapi ada cara untuk mengurangkan kos. Dan saya bercakap tentang fotografi.

Hujung minggu lalu saya dan rakan saya Lynda pergi ke taman kuda untuk pertunjukan terakhir dalam siri musim panas. Dan satu-satunya perkara yang membebankan saya (selain apa yang saya beli lol) adalah gas untuk ke sana.

Berseronok Dengan Kurang Wang

Daripada menumpukan pada berapa banyak kos yang akan saya keluarkan untuk pergi ke persembahan, saya menumpukan pada mengambil gambar dan merakam momen. Saya mencabar diri saya untuk berseronok dengan perkara yang saya sudah ada, melakukan sesuatu yang saya suka – mengambil gambar!

Dan saya tahu saya bukan seorang profesional dengan apa-apa imaginasi. Tetapi saya suka berlatih, dan menjadi lebih baik dalam hal itu. Ia bukan sahaja membantu saya untuk mengusahakan kemahiran saya, tetapi ia membantu saya menangkap kenangan hari itu, dan keseronokan yang saya alami semasa berada di sana.

Pernahkah anda cuba menangkap penunggang dalam kelas jumper? Ia tidak mudah pasti.

Tetapi itulah yang sangat menyeronokkan bagi saya. Berlatih, dan menjadi lebih baik. Semakin banyak saya melakukannya, semakin bagus gambar saya. Dan Jika saya boleh mendapatkan akses kepada profesional – secara percuma? Heck ya!

Dan satu-satunya tempat gambar saya akan berakhir sama ada pada komputer saya, atau tapak web saya, saya ok dengan itu. Kerana matlamat saya bukan untuk foto saya diterbitkan di mana-mana, selain di sini. Matlamat saya adalah untuk menjadi lebih baik. Dan, berseronoklah dalam proses itu.

Berikan Diri Anda Satu Matlamat

Sebagai contoh, semasa kami berada di pameran itu, saya fikir ia akan menyeronokkan untuk menangkap beberapa lagi – gambar gaya komersial.

Jadi saya cuba memikirkan bagaimana perniagaan mungkin ingin produk mereka diwakili dalam foto. Untuk ini, ia akan menjadi syarikat berkaitan ekuestrian, seperti di HB Tack untuk contoh pertama ini. Saya tahu ia tidak tajam, atau sempurna, tetapi ia kelihatan hebat! Ekor kuda yang mengalir (dan menakjubkan), dan sepanduknya di latar belakang. Neeto!

Dan kemudian saya memotong foto kuda yang sedang melompat, dengan keempat-empat kakinya dari tanah, dan Prestasi Puncak standard sebagai titik fokus. Peak Performance ialah spa kuda mudah alih, sekiranya anda tertanya-tanya.

Dan sudah tentu – produk buatan tangan kegemaran saya yang saya temui kerana pertunjukan kuda, Kuda Roh Bohemia

Memang sangat keren. Dan dalam butnya, saya dapati banyak peluang untuk berlatih fotografi saya.

Adakah saya akan melakukan apa-apa dengan foto ini? Selain daripada melihat mereka untuk hiburan saya sendiri, mungkin tidak. Saya tahu mereka tidak dianggap sempurna kepada orang lain selain diri saya sendiri. Dan saya baik dengan itu. Tetapi apabila saya melihat gambar saya sendiri, ia menggerakkan saya ke hadapan dalam pemikiran saya… “Bagaimana saya boleh menjadi lebih baik?”

Dan saya boleh melakukannya secara percuma hanya dengan terus berlatih! Ini bermakna saya perlu pergi ke lebih banyak pertunjukan kuda, supaya saya boleh mengambil lebih banyak gambar!

Menghiburkan Diri Secara Percuma

Seronok dapat pergi ke suatu tempat dan tidak menekankan tentang kos yang akan anda keluarkan sebaik sahaja anda tiba di sana. Mempunyai hobi yang, selepas anda mendapat peralatan yang diperlukan, anda boleh lakukan secara percuma adalah perkara yang menarik pada pendapat saya.

Saya gembira kerana saya membeli kamera saya beberapa tahun lalu. Dan saya mempunyai semua yang saya perlukan untuk mengambil gambar di mana-mana sahaja. Selain itu, dapat mendidik diri saya sendiri tentang kemahiran sebenar yang terlibat dalam fotografi (terima kasih YouTube) secara percuma juga hebat.

Jadi jika anda mendapati diri anda sedang mencari sesuatu untuk dilakukan, dan anda tidak mempunyai wang untuk melakukannya, mengapa tidak melihat kepada perkara yang anda sudah suka lakukan? Ia boleh menjadi fotografi, atau berkebun, atau menyusun semula bilik anda! Maksud saya ialah anda boleh mencari perkara untuk dilakukan yang tidak memerlukan apa-apa kos, selain masa anda. Jadi mengapa tidak luangkan masa, dan fikirkan tentangnya, dan kemudian lakukannya!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *