Mengapa Memancing Tasik Coyote Pilihan Utama untuk Pemancing SF

Kredit foto www.alltrails.com

Pemancing bandar yang mencari tempat menarik untuk memancing di Bay Area tidak jauh dari rumah adalah bertuah. Lihat memancing Tasik Coyote, di kawasan rekreasi seluas 6,695 ekar di timur bandar Gilroy. Ia adalah tempat yang panas dan. berikut ialah 5 sebab terbaik untuk pergi memancing di tasik Coyote.

1. Tasik Coyote menawarkan memancing yang sangat baik

Tasik seluas 449 ekar ini menawarkan memancing yang sangat baik untuk 4 spesies ikan. Ikan siakap hitam, bluegill, crappie hitam dan ikan mas Eurasia adalah spesies teratas. Terdapat spesies lain untuk ditangkap juga. Walaupun ikan trout pelangi tidak lagi diisi, simpanan adalah bersaiz baik. Ikan mas saluran ditangkap dalam jumlah sederhana juga.

2. Akses mudah untuk bot

Walaupun tiada berenang atau mendayung dibenarkan, memancing di bank dibenarkan. Lebih penting lagi, bot kuasa, kanu dan kayak dialu-alukan, dan terdapat pelancaran bot yang menampilkan tanjakan konkrit tiga lorong dan dua dok. Bot ditutup dari pertengahan Oktober hingga pertengahan April.

3. Memancing Tasik Coyote mesra keluarga

Perkhemahan dibenarkan, dan jika anda bergolek di dalam RV maka anda akan menemui sambungan elektrik dan air serta stesen pembuangan sampah. Jika anda seorang perkhemahan maka anda akan menemui meja, gril, lubang api dan rumah mandian.

4. Terdapat banyak air untuk memancing

Dari hujung ke hujung kaki tasik sepanjang 3.5 batu. Lebarnya setengah batu juga. Mencari tempat untuk memancing adalah mudah, tetapi pastikan anda melihat kawasan berhampiran marina dan di bahagian bawah Narrows. Beberapa petua memancing bass largemouth termasuk cacing getah yang dicurangi Texas di cetek dan umpan kayu untuk tepi. Powerbait berfungsi dengan baik untuk ikan keli, dan belatung atau cacing hidup adalah pilihan padat untuk ikan pan. Baling sudu seperti Ikan Mas Al untuk ikan trout, dan cari ikan keli di Pantai Timur atau di anak sungai di hujung selatan tasik. Ikan berhampiran empangan dan di sepanjang sebelah kanan tasik semasa bulan-bulan berperahu tertutup dan sasarkan crappie di sekitar empangan pada waktu petang semasa bulan-bulan musim panas. Seorang rakan yang baru-baru ini memancing di sana menghantar saya laporan memancing Tasik Coyote yang menunjukkan anda boleh menemui ikan siakap bermulut besar di sana dalam julat 5-7 paun.

5. Pilih poket tepi

Perikanan guna campuran kadangkala boleh mengecewakan. Pemain ski air dan jet cenderung memilih bahagian tengah tasik dengan kedalaman kira-kira 100 kaki. Nelayan berpegang pada cetek dan bekerja di sebelah timur. Ia lebih curam dan terdapat kawasan berbatu yang menawarkan struktur dan air penahan yang hebat.

Tempat memancing di kawasan teluk adalah popular, tetapi jika anda ingin memancing di air tawar di kawasan San Francisco, cubalah Tasik Coyote. Apa yang anda perlukan adalah lesen memancing. Selebihnya semua ada.

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *