Mengapa Anda Perlu Terlibat dalam Pengurusan Perikanan & Ekologi

Pengurusan perikanan dan ekologi memerlukan pendekatan pasukan daripada banyak pemain yang berbeza. Pasti anda boleh menyimpan banyak ikan di tasik, sungai, sungai atau lautan tetapi apa yang anda lakukan apabila semuanya ditangkap? Mengurus perikanan adalah penting untuk jangka panjang, dan tidak ada masa yang lebih penting untuk pemuliharaan sumber ikan daripada sekarang.

Program Pemulihan Ikan Sukan

Sepuluh peratus daripada dana yang berasal daripada jualan peralatan terpilih serta cukai ke atas bahan api bot motor digunakan untuk pengurusan perikanan, stok ikan, dan untuk meningkatkan kualiti air dan habitat. Pembelian yang anda buat kembali kepada ikan kami dan kawasan tadahan air kami. Baca lebih lanjut mengenai faedah Program Pemulihan Ikan Sukan.

Tangkap dan Lepaskan digabungkan dengan Kemaskan Barangan Anda

Setiap daripada kita boleh memberi kesan positif terhadap pengurusan perikanan dan ekologi dengan melepaskan ikan. Membuang sampah sama ada itu milik kita atau tidak adalah baik juga. Setiap sedikit membantu memastikan stok ikan dan persekitaran kita sihat.

Mengurus Perikanan

Pemuliharaan ikan untuk bass berjalur di sepanjang Pantai Timur termasuk kerja antara NOAA, Jabatan Perikanan Marin dan setiap negeri. Ketiga-tiga kumpulan ini berunding antara satu sama lain dan mempertimbangkan mengenai kuota rekreasi harian, had panjang, had slot dan jika akan ada perikanan komersial. Ia adalah tindakan yang agak sukar untuk mencapai peraturan yang sesuai untuk semua orang tetapi kumpulan ini bekerja dengan gigih untuk memberi kesan positif.

Pemuliharaan Sumber Ikan

Manakala Persekutuan Salmon Downeast Maine meningkat salmon Atlantik liar mereka bekerja lebih daripada sekadar stok ikan. Pada masa ini kumpulan itu terlibat dengan FERC berkaitan pelesenan semula empangan. Sebahagian daripada pengurusan perikanan mampan termasuk membuka laluan air tertutup untuk membolehkan laluan ikan ke kawasan pemijahan. Salmon Atlantik akan mendapat manfaat tetapi begitu juga mencari makan dan ikan buruan seperti menhaden, trout sungai larian laut dan shad.

Pada masa kini adalah penting untuk kita bekerjasama dan memainkan peranan aktif dalam pengurusan perikanan dan ekologi. Terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan. Sebagai contoh, anda boleh menyemak petua tangkapan dan pelepasan yang hebat ini
libatkan diri, kerana tiada siapa yang mendapat manfaat lebih daripada kita!

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *