Mencari Kejohanan Memancing Tempatan Untuk Pemasa Pertama

Adakah anda suka memancing rekreasi, tetapi ingin merasakan bagaimana rasanya memancing secara kompetitif? Bagaimana pula dengan mencari dan menyertai salah satu kejohanan memancing terbaik berhampiran anda? Kejohanan memancing tempatan boleh menjadi cara terbaik untuk bertemu pemancing lain, mengumpul wang untuk amal, atau hanya mengetahui sama ada pertandingan dan pertandingan memancing pada masa hadapan mungkin menarik minat anda.

Kejohanan Memancing Terbaik Berdekatan Anda

Terdapat pelbagai jenis kejohanan memancing yang boleh anda pertimbangkan untuk menyertainya. Walaupun sesetengah mungkin dijemput sahaja atau mungkin mempunyai had pada bilangan peserta, anda hampir selalu boleh mencari satu yang sesuai bergantung pada jenis memancing pengalaman yang anda ada. Anda boleh mendapatkan senarai kejohanan memancing terbaik berhampiran anda dengan mencari dalam talian, menyemak majalah memancing tempatan dan mendengar rancangan radio memancing tempatan anda.

Kejohanan Amal

Kejohanan memancing amal menyumbangkan peratusan yuran penyertaan untuk memanfaatkan badan amal tertentu. Jika ada sebab yang penting kepada anda, mungkin ada kejohanan memancing berhampiran anda yang memberikan kembali tujuan ini. Sebagai contoh, terdapat satu kejohanan yang diadakan berhampiran Pantai Fort Myers, FL setiap tahun yang dipanggil Kerapu Kerapu yang menggunakan hasil daripada acara itu untuk membiayai aktiviti program yang bertujuan untuk menyokong veteran pertempuran yang cedera dan keluarga mereka. Jika anda melakukan carian dalam talian untuk “kejohanan memancing amal” dan memasukkan bandar atau negeri anda, anda sepatutnya dapat mencari acara di kawasan setempat anda.

Kejohanan Seronok atau Klinik Memancing

Anda selalunya boleh menemui kejohanan memancing yang menyeronokkan atau tempatan klinik memancing yang menjurus kepada keluarga. Jenis acara ini direka bentuk untuk menyeronokkan dan tidak bertujuan untuk berdaya saing tinggi. Banyak kejohanan dan klinik memancing yang menyeronokkan diwujudkan sebagai peluang untuk menarik minat generasi muda untuk memancing sambil mengajar mereka nilai pemuliharaan perikanan.

Kejohanan Memancing Bass Tempatan

Kebanyakan kelab bass tempatan mengadakan kejohanan memancing bass secara tetap dengan kelab bass lain di rantau atau kawasan yang sama. Jika anda ingin mengetahui cara untuk bermula dalam kejohanan bass, berhubung dengan kelab bass di kawasan anda dan hubungi pengarah kejohanan. Sesetengah kelab mungkin memerlukan anda menjadi ahli untuk memancing kejohanan kelab, tetapi banyak kelab juga mengadakan kejohanan terbuka yang boleh diikuti oleh bukan ahli.

Kejohanan Bukan Bot

Bagaimana jika anda tidak mempunyai bot bermotor, tetapi masih mahu menyertai kejohanan memancing? Jangan risau; terdapat kejohanan yang boleh diikuti oleh bukan pemancing perahu dan kayak. Malah, terdapat banyak kejohanan memancing bass yang menerima penyertaan daripada pemancing bersama atau bukan pemancing. Jenis acara ini biasanya memasangkan bukan bot dengan bot supaya bukan bot boleh memperoleh lebih banyak pengalaman dengan memancing kejohanan.

Mempelajari cara menyertai kejohanan memancing tidak akan membawa anda banyak masa. Pastikan anda mempunyai lesen memancing yang sah, isi borang penyertaan (sama ada dalam talian atau di atas kertas), dan kemudian serahkan borang penyertaan anda kepada penganjur kejohanan bersama dengan yuran penyertaan anda. Akhir sekali, jangan lupa membaca salinan peraturan kejohanan atau bertanya sama ada mesyuarat kejohanan akan diadakan untuk menyemak peraturan dan garis panduan sebelum hari acara.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *