Menaiki Bot Lake Tahoe & Beberapa Petua Penting untuk Perjalanan yang Menyenangkan

Tasik Tahoe ialah tasik terkenal di sempadan antara California dan Nevada. Tasik Tahoe besar; kira-kira 22 batu panjang dan 12 batu lebar, diberi makan oleh 63 anak sungai. Perahu Lake Tahoe sangat popular bukan sahaja kerana saiz ini, tetapi ia juga merupakan destinasi yang unik kerana ia sangat dalam dengan kedalaman maksimum yang mengejutkan melebihi 1600 kaki. Itu lebih dua kali ganda panjang garisan yang anda ada pada kekili berputar anda!

Carian ringkas di internet mendedahkan bahawa terdapat pelbagai peluang untuk sukan air Lake Tahoe. Selain berkayak di tasik dan papan dayung berdiri, terdapat pilihan bot tasik lain seperti pelayaran berpandu, penyewaan Jet Ski, dan juga parasailing untuk mereka yang benar-benar gila, maksud saya, “menyenangkan”. Terdapat banyak acara untuk dilihat juga, seperti perlumbaan perahu layar dan pertunjukan bot kayu.

Selain memastikan pendaftaran bot anda dikemas kini, terdapat petua berperahu Lake Tahoe lain yang perlu diingat. Sebagai contoh, pastikan anda mempunyai semua peralatan keselamatan di bot anda untuk air yang sangat besar. Nampaknya ada kehadiran pengawal pantai di sana. Dan dengan begitu banyak sukan air yang tersedia, pastikan anda berhati-hati dengan kraf air lain dan berkongsi air secara bertanggungjawab.

Dan apakah faedahnya petua berperahu Lake Tahoe tanpa menyertakan laporan memancing untuk memberitahu anda tempat untuk menaiki bot? Apabila saya berada di atas bot, saya perlu memancing. Daripada laporan yang saya baca, bot tasik Tahoe mempunyai peluang untuk mengejar spesies air sejuk yang dalam seperti salmon Kokanee (salmon sockeye terkurung daratan) dan trout tasik, yang mungkin dirujuk oleh penduduk tempatan sebagai trout Mackinaw. Di kedai peralatan atau marina, anda mungkin mendengar ikan ini dirujuk sebagai “kokes” dan “macs” secara ringkasnya. Anda juga boleh cuba menangkap ikan pelangi dan trout coklat semasa berkayak di Lake Tahoe atau anda mungkin mendapati berbaloi untuk menyewa bot sewa untuk mencuba mempelajari beberapa teknik, gewang dan lokasi yang menjimatkan masa terlebih dahulu.

Walaupun musim sejuk hampir tiba, masih ada masa untuk merasai pengalaman menaiki bot Lake Tahoe jika anda berada di kawasan itu. Dan nampaknya ada sesuatu untuk semua orang. Pernahkah anda mengalami menaiki bot Lake Tahoe?

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *