Mempertimbangkan Harga Lesen Memancing Seumur Hidup

Cara terbaik untuk mengetahui tentang harga lesen memancing seumur hidup adalah dengan menjalankan beberapa carian dalam talian. Hanya taip “lesen memancing” dan negeri anda dan beberapa maklumat berguna akan muncul. Sama seperti yuran lesen memancing berbeza mengikut negeri, begitu juga dengan lesen memancing seumur hidup di semua negeri.

Adakah ia berbaloi dengan kos Lesen Memancing Seumur Hidup?

Adakah ia berbaloi dengan kosnya? Adakah terdapat potensi penjimatan?. Jika anda tinggal di negeri pantai, harga lesen memancing seumur hidup anda mungkin lebih mahal daripada negeri terkunci darat. Di California sebagai contoh, jika anda berumur antara 10 dan 39 tahun, lesen memancing seumur hidup ialah $871.25. (Anehnya, jika anda lebih muda atau lebih tua daripada demografi ini, harganya lebih rendah.) Sebaliknya, bagi Oklahoma yang terkurung daratan, kosnya ialah $225, tidak kira berapa umur anda.

Jadi apa maksudnya? Menggunakan contoh di atas, jika anda membahagikan harga lesen memancing seumur hidup dengan harga lesen memancing tahunan semasa negeri itu, formula itu menunjukkan bahawa selepas 9 tahun memancing di Oklahoma, anda akan mendapat “nilai wang anda;” sedangkan ia akan mengambil masa 18 tahun untuk mencapai tahap itu di California.

Masa ini sebenarnya mungkin lebih pendek dalam jangka masa panjang kerana yuran lesen tahunan mungkin meningkat di sesebuah negeri. Sesetengah negeri mungkin menawarkan gabungan lesen seumur hidup. Georgia, menawarkan a “lesen ahli sukan” yang termasuk memburu, yang mungkin bermakna lebih banyak penjimatan jika anda mengecilkan nombor tersebut. Dan kemudian mungkin ada simpanan yang tersedia untuk warga emas atau tentera. Contohnya di Carolina Selatan seorang pemancing berusia lebih 64 tahun, boleh mendapatkan lesen memancing seumur hidup senior dengan harga $9!

Walaupun kos awal mungkin kelihatan mahal, mungkin ada penjimatan jika anda komited untuk memancing. Satu-satunya perkara yang menghalang pemancing daripada tidak mendapat nilai wang mereka dengan lesen memancing seumur hidup di semua negeri ialah membeli satu dan kemudian tidak menggunakannya. Ramai yang lebih suka melakukan perkara lesen memancing tahunan. Walau apa pun, terdapat sebahagian besar daripada yuran lesen memancing anda yang kembali untuk meningkatkan perikanan anda supaya semua orang mendapat nilai wang mereka.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *