Memilih Kekili Memancing Terbaik untuk Air Masin

Terdapat beberapa faktor yang terlibat dalam mencuba untuk menentukan kekili memancing terbaik untuk air masin. Peralatan memancing air masin adalah unik kerana ia perlu kuat dan cukup tahan lama untuk menahan bukan sahaja keadaan lautan yang mencabar tetapi ikan gergasi yang berpotensi.

Jenis/Spesies Sasaran

Apabila memutuskan kekili memancing air masin terbaik atau kekili saiz yang terbaik untuk memancing di air masin, pertimbangkan spesies yang disasarkan dan kaedah standard. Kekili jenis baitcaster sesuai untuk trolling dan jigging secara menegak dan boleh memuatkan banyak garisan. Kekili berputar boleh berfungsi dengan baik untuk kedua-dua kaedah tersebut tetapi juga merupakan peralatan memancing air masin yang lebih sesuai untuk melontar jarak jauh. Kekili pancing lalat mungkin berguna untuk sesetengah spesies tetapi terdapat had kedalaman gewang dan jarak tuangan.

Bahan

Kekili memancing air masin terbaik diperbuat daripada bahan tahan kakisan, aluminium anod seperti itu. Kekili air tawar akan berfungsi dalam air masin dalam secubit, tetapi saya belajar dengan cara yang sukar walaupun anda membilas dan meminyaki kekili selepas ia basah akibat ombak, ia mungkin tidak akan berfungsi sama. Kekili pancing terbaik untuk air masin juga biasanya mempunyai komponen tertutup untuk mengelakkan air masin daripada gear dan seret dan sebagainya untuk kekal licin, tepat dan berfungsi sepenuhnya.

Pilihan peribadi

Kebanyakan memilih kekili pancing terbaik untuk air masin adalah mengikut keutamaan peribadi. Apabila anda berada di kedai peralatan air masin, mungkin mendapatkan lesen memancing anda, beritahu pekerja kedai peralatan itu apa yang anda harap dapat ditangkap dan mereka akan mengarahkan anda ke arah yang betul. Tidak kira jenis atau model, semua gelendong pancing air masin yang bagus diperbuat daripada bahan tahan air masin, mampu menahan lebih banyak tali daripada gelendong air tawar, dan cukup kuat untuk menahan ikan terkuat, terpantas dan masih kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi. .

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *