Memberi Kucing Anda Kehidupan yang Hebat di Dalaman

Nota Burung®

Memberi Kucing Anda Kehidupan yang Hebat di Dalaman

Ditulis oleh Mark Bramhill

Mark Bramhill: Ini ialah BirdNote.

Terdapat perdebatan yang kuat tentang sama ada kucing peliharaan harus disimpan di dalam rumah atau dibenarkan berkeliaran dengan bebas. Tetapi kucing luar membunuh berbilion-bilion burung setiap tahun di Amerika Utara – dan mereka hidup lebih pendek daripada kucing dalam. Itulah sebabnya ahli tingkah laku kucing seperti Jackson Galaxy menganjurkan untuk menjaga kucing kita di dalam rumah:

Jackson Galaxy: Dan pada masa yang sama, itu menghilangkan kehidupan mereka dengan cara yang agak ketara. Mereka bangun setiap pagi perlu pergi dan membunuh sesuatu. Jadi apa yang kita lakukan?

Mark Bramhill: Jackson berkata adalah penting untuk memperkayakan kehidupan kucing dalaman. Dan yang pertama dalam senarai adalah melakukan rejim bermain dengan mereka.

Jackson Galaxy: Bukan sekadar melambai-lambai, ia mengenai komitmen terhadap permainan. Anda main peranan, anda tahu, ia adalah lakonan kaedah. Anda adalah tikus! Anda adalah burung! Masuk ke dalamnya!

Mark Bramhill: Hanya 15 minit bermain boleh membuat perubahan besar dalam kehidupan kucing anda. Seterusnya ialah mempertingkatkan persekitaran dalaman mereka.

Jackson Galaxy: Kami bermula dengan konsep Cat TV: jadikan tingkap sebagai destinasi. Letakkan pengumpan burung berhampiran tingkap. Anda memberi mereka keupayaan untuk mengisih secara pasif terlibat dengan diri mentah mereka.

Mark Bramhill: Ada kemungkinan untuk mempunyai kucing dalaman yang menjalani kehidupan yang kaya dan memuaskan. Ia memerlukan sedikit usaha di pihak kami — tetapi kedua-dua kucing dan burung kami berbaloi. Anda boleh mempelajari lebih banyak cara untuk menggembirakan kucing anda di dalam rumah pada podcast kami, Bring Birds Back, yang ditaja oleh Cornell Lab of Ornithology. Dengar dalam apl podcast anda, atau di BirdNote.org. Saya Mark Bramhill.

###

Penerbit Kanan: John Kessler
Pengurus Pengeluaran: Allison Wilson
Penerbit: Mark Bramhill
Penerbit Bersekutu: Ellen Blackstone
Penerbit Digital: Conor Gearin
Tema BirdNote telah digubah dan dimainkan oleh Nancy Rumbel dan John Kessler.
© 2021 BirdNote Julai 2021
Pencerita: Mark Bramhill

ID# PodBBB-05-2021-07-14 PodBBB-05

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *