Memancing Terbaik di AS

Musim bunga di udara bermakna memancing semakin panas di banyak tempat dan pemancing sedang meneliti tempat memancing pada bulan Mac. Memancing yang penuh aksi boleh ditemui di sepanjang Texas, Louisiana dan Florida, di mana cuaca cerah, matahari bersinar dan air semakin panas. Suhu air adalah faktor utama yang digunakan oleh kebanyakan pemancing untuk meramalkan tingkah laku ikan dan 70 darjah ialah nombor ajaib yang menandakan memancing yang baik!

Sama ada memancing, alat ringan atau luar pesisir, terdapat peluang untuk setiap pemancing. Jika anda sedang mencari tempat terbaik untuk memancing pada bulan Mac, berikut ialah beberapa negeri dan spesies terbaik untuk ditambahkan pada senarai baldi musim bunga anda.

Tempat memancing pada bulan Mac: Florida

Apakah senarai destinasi memancing tanpa Florida, ibu kota nelayan dunia? Penghijrahan tarpon dongeng bermula pada akhir Mac apabila sekolah “raja perak” boleh ditemui menyusuri pantai. Snook memanaskan pantai di sekitar hutan bakau dan struktur, manakala bonefish dan permit adalah pemukul berat di flat rumput pantai Florida Keys.

Bagi pemancing luar pesisir yang berani, ikan layar terkenal di selatan Florida, biasanya dipancing dengan umpan hidup yang digantung dari layang-layang, dan ikan todak boleh ditemui bersembunyi di dalam. Tenggiri raja mula berhijrah dari selatan ke utara mengejar sekolah ikan umpan di luar pantai.

Tempat memancing pada bulan Mac: Texas

Texas menjadi tuan rumah memancing Teluk bertaraf dunia dan beberapa tasik air tawar terbaik di sekitar. Lunker largemouth bass dalam dua digit adalah perkara biasa semasa bertelur musim bunga dan sangat mudah diakses untuk pemancing darat dan mereka yang mengambil kesempatan daripada tanah awam.

Ikan merah dan trout berbintik besar biasanya ditemui di paya besar dan teluk belakang, memangsa udang, ketam dan ikan umpan yang baru menetas. Pemancing “air biru” akan terserempak dengan wahoo dan king mackerel di luar pantai selatan Texas di mana trolling dengan gewang besar menarik gigitan besar.

Tempat memancing pada bulan Mac: Louisiana

Teluk paya, bayous dan kawasan pedalaman sesuai untuk menyasarkan setrout dan ikan merah yang lapar menggunakan udang hidup sebagai umpan. Tuna sirip kuning bersaiz trofi boleh ditemui di sekitar pelantar minyak luar pesisir dan di bawah serpihan terapung di luar pantai tenggara Louisiana. Sama seperti negara-negara Teluk yang lain, wahoo boleh disasarkan dengan gewang trolling.

Negeri-negeri ini hanyalah beberapa tempat terbaik untuk memancing pada bulan Mac. Setiap negeri mempunyai undang-undang dan peraturan perikanan mereka sendiri. Semasa merancang perjalanan musim bunga anda, pastikan anda mendapatkan lesen memancing anda untuk destinasi anda. Lihat peta interaktif kami untuk mendapatkan lebih banyak idea tentang tempat memancing pada bulan Mac. Garisan ketat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *