Memancing muskie musim luruh Minnesota boleh menjadi yang terbaik sepanjang tahun

Apabila suhu turun, pemancing muskellunge paling serius di Minnesota menggosok tangan mereka dengan penuh harapan.

Ia sesuatu yang anda mungkin ingin pertimbangkan juga.

Itu kerana Oktober dan November dianggap sebagai bulan terbaik untuk menangkap rekod negeri Minnesota atau muskie 50 inci atau lebih lama. Ya, apabila kebanyakan pemancing sedang musim sejuk bot mereka muskies secara aktif memberi makan sebelum musim sejuk, dan mereka selalunya paling berat yang pernah mereka alami sepanjang tahun.

Dan mereka menggigit.

Pada tahun 2015, sebagai contoh, dalam masa kurang daripada sebulan pemancing di Tasik Mille Lacs menangkap dua ikan yang luar biasa. Pada malam Kesyukuran, muskie lilit 30 inci dianggarkan seberat 61 paun telah ditangkap oleh Dominic Hoyos dari Stillwater, Minn. Tangkapan itu mengatasi muskie Lacs 57 inci yang ditangkap hanya 16 hari sebelum itu di tasik yang sama di atas flyrod.

Hoyos muskellunge dianggap sebagai ikan terbesar yang pernah ditangkap di Mille Lacs. Ia dianggarkan tujuh paun lebih berat daripada muskie rekod negeri dan tiga paun lebih berat daripada muskie rekod dunia yang disahkan sebanyak 58 paun yang ditangkap di Michigan Oktober 2013.

Memancing muskie akhir musim bukanlah berkelah. Suhu beku. Tangan sejuk. Whitecap hodoh. Rod dan kekili ais. Semua ini dan banyak lagi disediakan untuk mereka yang merindui bulan purnama musim luruh ini pada 25 Oktober dan 22 November, Hari Kesyukuran yang terakhir.

Foto ihsan Toby Kvalvog dari Leisure Outdoor Adventures

Jika anda mencuba memancing muskie musim lewat sebelum ia ditutup pada 2 Dis, beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan:

  1. Sesetengah tasik, seperti Mille Lacs, tidak “perolehan” pada bulan Oktober kerana kedalaman yang agak cetek. Tetapi bagi mereka yang melakukannya, pertimbangkan memancing sebelum atau selepas pencampuran tahunan air yang lebih sejuk dan hangat serta kekeruhan sementara.
  2. Seperti biasa, percubaan dengan pembentangan. Sesetengah pemancing suka membuat jerkbait secara perlahan-lahan di sekitar tepi belalang. Yang lain suka jig gewang plastik lembut yang besar. Pilihan lain yang popular ialah ikan kecil penyedut besar yang dipasang pada pelantar serangan pantas. Begitu juga dengan trolling crankbait yang goyah pada kelajuan perlahan. Semua kerja. Pilihan lain juga. Pilih pembentangan yang anda rasa yakin.
  3. Bersedia untuk cuaca dan perkara yang tidak dijangka. Memancing di air terbuka lewat musim boleh memberi ganjaran yang tinggi tetapi risikonya juga lebih tinggi. Masa tahun ini kekal kering adalah penting, jadi kemaskan peralatan tambahan sekiranya hujan, hujan salji, salji atau semburan ombak.

Ketahui lebih lanjut tentang tempat anda boleh pergi Memancing di Minnesota. Sebelum merancang perjalanan memancing anda yang seterusnya untuk menangkap muskie, dapatkan lesen memancing MN anda.


Anda mungkin juga berminat

CB Bylander

CB Bylander

CB Bylander ialah pemancing Minnesota lama yang mempunyai pengalaman memancing yang luas di seluruh negeri. Beliau ialah bekas editor bidang majalah luar, editor luar akhbar harian dan pakar komunikasi perikanan Jabatan Sumber Asli.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *