Memancing Musim Bunga Terbaik di Arizona

Mencari kawasan terbaik untuk memancing di Arizona adalah lebih mudah daripada yang kelihatan, terdapat begitu banyak pilihan! Spesies ikan Arizona termasuk Apache Trout, Black Crappie, Brook Trout, Brown Trout, Channel Catfish, Bass, Northern Pike dan banyak lagi. Taman negeri menyediakan pengalaman memancing musim bunga yang luar biasa di Arizona, dengan peluang besar untuk berjaya dalam tangkapan anda dan pemandangan yang indah untuk dilihat.

Lago Havasu

Jika anda mencari memancing musim bunga terbaik di Arizona, Tasik Havasu dianggap oleh ramai sebagai salah satu destinasi terbaik untuk bass largemouth di kawasan itu. Sebahagian daripada daya tarikannya ialah anda boleh mula menangkap ikan di sini seawal dua minggu pertama bulan Mac, lebih awal daripada tempat lain.

Taman Negeri Lago Patagonia

Taman yang indah ini juga menempatkan bass largemouth dan trout pelangi. Selain itu, ia dianggap sebagai destinasi burung utama di selatan Arizona, jadi anda boleh mendapatkan kedua-duanya.

Taman Negeri Tasik Alamo

Taman ini akan membawakan anda bass largemouth terbesar mungkin di seluruh barat Amerika Syarikat. Terdapat begitu banyak makhluk yang akan membuat anda percaya bahawa anda adalah pakar, walaupun anda masih baru. Pasti tempat untuk menambah senarai memancing musim bunga terbaik di Arizona.

Lago Rose Canyon

Tepat pada permulaan memancing musim bunga di Arizona, beberapa pemancing telah melaporkan menangkap sebanyak 20 ikan dalam satu hari. Adalah penting untuk mengubah kedalaman umpan dan menggunakan jenis yang berbeza, namun peluang untuk menangkap adalah sangat tinggi.

Sentiasa ingat untuk menyemak maklumat yang berkaitan dengan lesen dan peraturan negeri yang akan anda lawati, supaya anda mempunyai pengembaraan yang hebat dengan memancing musim bunga terbaik di Arizona.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *