Memancing Lobster di Florida

Setiap tahun, sebilangan besar penyelam berhijrah ke perairan Florida untuk menangkap udang galah yang sukar difahami untuk membawa pulang hidangan yang lazat dan unik ini. Terdapat dua musim khususnya di mana ini berlaku: Musim memancing udang galah utama Florida adalah dari 6 Ogos hingga 31 Mac; dan musim memburu mini yang berlaku pada hari Rabu dan Khamis terakhir bulan Julai.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk memancing udang galah dan masuk ke dalam permainan, terdapat alat tertentu yang diperlukan untuk menangkapnya: tolok udang galah, beg mesh, lampu menyelam dan bendera, pukat udang galah yang dikendalikan pendek, perangkap ekor, lekatkan gentian kaca nipis dan, jangan ketinggalan, sarung tangan anda!

Tempat Cari Lobster di Florida

Florida Keys ialah tempat yang menakjubkan untuk mencari udang galah, kerana ia adalah rumah kepada populasi terbesar di negeri ini. Kira-kira 70 peratus daripada udang galah yang dituai di Florida berasal dari Monroe County. Semasa musim mini saiz beg mesh adalah terhad dan menyelam pada waktu malam adalah dilarang. Terdapat kawasan yang anda tidak boleh akses, seperti Marine Sanctuary dan taman negeri, dan anda mesti mempunyai lesen memancing Florida untuk menyertai pemburuan.

Bagaimana untuk memancing udang galah dan tidak gagal dalam percubaan

Petua yang baik tentang cara memancing udang galah ialah bertenang pada mulanya. Pada lawatan pertama anda, anda mungkin kehilangan lebih banyak udang galah daripada yang anda tangkap semasa anda belajar, jadi menggunakan umpan yang baik adalah penting. Makanan utama mereka terdiri daripada ikan, jadi ini adalah umpan udang galah terbaik untuk digunakan. Anda hanya boleh meletakkan seketul ikan di dalam perangkap udang galah anda, supaya baunya akan menariknya dan anda akan mempunyai peluang yang lebih baik untuk menangkapnya.

Untuk mencarinya, lihat di bawah batu, di celah-celah kecil. Anda hanya akan dapat melihat antena mereka menonjol jadi anda mesti bersembunyi dan berhati-hati. Lampu suluh membantu untuk memeriksa tempat persembunyian dengan baik. Sebaik sahaja anda mengeluarkan mereka dari gua mereka, ingat bahawa mereka berlari ke belakang, jadi pertaruhan terbaik anda adalah meletakkan jaring tepat di belakang mereka dan biarkan mereka jatuh ke dalam perangkap. Kebanyakan udang galah cenderung melarikan diri semasa anda mengukurnya dan meletakkannya di dalam beg jaring, jadi bawa mereka dengan baik oleh badan dan jangan percaya.

Memancing udang galah di Florida sudah pasti salah satu daripada banyak tarikan yang disediakan oleh negeri ini kepada nelayan tegar. Pengalaman untuk diceritakan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *