Memancing Lalat Sungai Holston Selatan

Memancing terbang di Sungai South Holston di timur laut Tennessee bermakna memancing di salah satu perikanan ikan trout coklat liar yang menghasilkan secara semula jadi terbaik di Amerika Syarikat. Sistem sungai ini mempunyai gabungan ketinggian yang unik, air sejuk yang konsisten mengalir dari Empangan Holston Selatan dan perikanan semula jadi dengan populasi ikan trout yang tertumpu menjadikannya lokasi yang bagus untuk pemancing pancing lalat yang baru dan maju.

Beberapa memancing terbang Sungai South Holston yang terbaik adalah di sepanjang 15 batu sungai dari Empangan Holston Selatan di Bristol ke Tasik Boone di Bluff City. Dianggarkan terdapat 8,500 ekor ikan setiap batu dengan 85 peratus daripada populasi adalah trout coklat liar.

Hamparan sungai ini, antara Tasik Holston Selatan dan Sungai Holston, mengalir sejauh 136 batu dari Kingsport, Tennessee ke Knoxville. Jumlah ikan yang banyak di Sungai Holston Selatan menjadikan ini laluan air sepanjang tahun yang hebat untuk pemula memancing terbang kerana peluang anda untuk menangkap lebih besar memberi anda peluang yang luas untuk berlatih dan menyempurnakan kemahiran anda.

Apa yang anda perlukan untuk bermula ialah keinginan untuk belajar dan lesen memancing Tennessee yang sah. Berikut ialah beberapa asas memancing lalat untuk membantu anda bermula di Sungai Holston Selatan.

Mengupah Pemandu

Adalah lebih baik untuk pemasa pertama untuk mengupah pemandu berpengalaman yang boleh menyediakan peralatan memancing yang anda perlukan untuk hari itu dan mengajar anda teknik yang betul untuk memancing di sungai ini. Sebahagian daripada lawatan anda akan dibelanjakan untuk mempelajari asas tentang gear, teknik tuang, persekitaran di atas air dan cara mencari, memancing dan mengendalikan ikan trout. Perkhidmatan pemandu akan dapat menjemput anda dan mengangkut anda ke air. Mereka akan menyediakan semua peralatan memancing asas dan banyak pemandu menawarkan pakej termasuk makan tengah hari. Apa yang anda perlukan ialah lesen memancing, pelindung matahari dan cermin mata hitam terpolarisasi.

Teknik Memancing Terbang

Memahami dan melaksanakan teknik memancing lalat kadangkala menjadi penghalang bagi pemancing pertama untuk memancing jenis ini. Ia lebih teknikal daripada jenis memancing lain, tetapi memancing lalat datang dengan ganjarannya sendiri. Anda akan belajar tentang persekitaran tempatan dengan memilih lalat yang meniru pepijat yang secara semula jadi dimakan ikan pada bila-bila masa sepanjang tahun. Memancing lalat boleh dilakukan dari bot yang hanyut atau dengan mengarungi air.

Untuk mengetahui teknik memancing terbang, anda boleh berlatih sebelum anda pergi. Tempat seperti Orvis menawarkan kelas memancing terbang percuma dan anda boleh menemui banyak sumber percuma dalam talian. Sebahagian daripada kegembiraan memancing dan memancing lalat adalah berada di alam semula jadi jadi lebih banyak anda tahu sebelum anda pergi, lebih banyak anda akan mendapat pengalaman itu.

Membaca Air

Mengetahui cara membaca air di Sungai South Holston adalah penting bukan sahaja untuk menangkap ikan tetapi untuk keselamatan. Empangan di atas sungai telah mengawal pelepasan yang berubah secara tetap jadi adalah penting untuk mengetahui bila pelepasan tersebut berlaku terutamanya jika anda bercadang untuk mengharungi atau pergi sendiri.

Membaca air juga penting untuk kejayaan anda menangkap ikan. Anda akan mencari trout dalam riffles, struktur berhampiran dan perubahan kedalaman berhampiran. Anda mempunyai kelebihan di sungai ini kerana memandangkan populasi ikan yang padat, hampir setiap tempat yang anda fikir mungkin ada ikan, mungkin ada satu.

peraturan

Adalah penting untuk memahami peraturan untuk spesies dan laluan air yang anda memancing tidak kira di mana anda melakukannya. Kebanyakan pemancing dan penjual pakaian di Sungai Holston Selatan berlatih menangkap dan melepaskan, tetapi peraturan Tennessee mempunyai ikan trout slot yang dilindungi 16-22 inci untuk trout coklat dan pelangi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *