Memancing Kayak di California

Memancing kayak di California adalah beg campuran yang indah. Terdapat peluang yang sangat baik untuk ikan air sejuk seperti trout, dan terdapat juga tempat yang bagus untuk spesies air suam. Perlu diingat bahawa California adalah negeri pantai, jadi garam lama boleh melanda pantai. Berikut ialah beberapa tempat di mana pemancing boleh berkayak ikan di California, dengan banyak lagi di antaranya.

Di California Utara, lihat Tasik Lewiston. Memancing ikan trout sangat baik sepanjang tahun dengan lokasi panas berada di bawah Empangan Trinity di mana aliran masuk ke Tasik Lewiston. Terdapat empat tapak perkhemahan di sekitar tasik, dan ia menempatkan khemah dan RV.

Di California Tengah, cuba Tasik Selatan di Sierras Timur, kira-kira empat jam dari Los Angeles. Walaupun pelangi mempunyai stok yang banyak, terdapat juga trout coklat dan sungai. Sudah agak lama coklat tidak disimpan, jadi mereka liar seperti yang boleh. Tasik Selatan juga mempunyai program stok trout trofi, dengan ikan melebihi 10 paun ditebar setiap tahun.

Jika air manis bukan pilihan anda, pergi ke Ventura dan kunjungi Taman Negeri Channel Islands. Terdapat beberapa pulau di pesisir pantai yang menangkap ikan kuning, siakap putih, bonito, kepala biri-biri dan ikan belacu. Berkhemah dibenarkan di taman, jadi kemaskan khemah anda dan dapatkan ikan anda.

Anda akan temui ramai orang memancing berkayak di California. Keselamatan memancing berkayak adalah penting, jadi perhatikan cuaca anda, pakai PFD, bungkus banyak air dan pelindung matahari dan tangkap mereka. Jika anda tidak tahu cara berkayak ikan pergi dengan rakan dan mencubanya. Anda akan gembira anda melakukannya.


Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *