Memancing hebat di tengah-tengah kawasan Metro Minnesota

Tertanya-tanya di mana untuk memancing di Minnesota? Jika ya, berikan Minneapolis-St. Paul kawasan cuba. Ia mempunyai banyak tasik yang hebat serta tiga sungai utama – Minnesota, Mississippi dan St. Croix. Lebih-lebih lagi, ia adalah rumah kepada hampir semua spesies ikan popular di negeri ini seperti walleye, bass, muskellunge, trout, ikan keli, sturgeon tasik dan sunfish. Dan yang besar juga. Beberapa ikan rekod negeri Minnesota telah ditangkap di Kawasan Metro St. Paul/Minneapolis.

Jelas sekali, sungai-sungai di rantau ini adalah tarikan utama. Sungai Mississippi adalah sebagai perikanan bass yang hebat, dan Pool 2 – bahagian sungai di antara empangan di St. Paul dan Hastings – ialah perikanan tangkapan dan lepasan bertaraf dunia sepanjang tahun untuk walleye. Sungai St. Croix terkenal dengan ikan siakap kecil, walleye, ikan keli kepala rata dan sturgeon tasik. Beberapa sungai dan anak sungai yang lebih kecil juga mengalir melalui Kawasan Metro, termasuk Rum, Gagak dan Vermillion. The Vermillion ialah aliran ikan trout yang ditetapkan yang memegang jumlah yang baik trout coklat yang melebihi lima paun.

Bandar Berkembar St. Paul dan Minneapolis juga menampilkan beberapa tasik besar yang menghasilkan ikan bersaiz berkualiti. Tasik popular di Metro Barat termasuk Waconia, Minnetonka, Sebelum, Kemerdekaan, Nakomis dan Perubatan. Tasik memancing teratas di Metro Timur termasuk White Bear, Bald Eagle, Forest, Marine dan Coon. Tasik Muskellunge di Kawasan Metro termasuk White bear, Forest dan Owasso. Muskellunge harimau, kacukan pike utara dan muskellunge, disimpan di beberapa tasik lain seperti Tasik Elmo, Johanna dan Crystal.

Selain air besar untuk pemancing yang serius, Wilayah Metro juga mempunyai banyak kolam yang sesuai untuk kanak-kanak. Malah, Jabatan Sumber Asli Minnesota mempunyai program Memancing di Kejiranan (FiN) yang menyimpan kira-kira 60 kolam dengan sunfish bersaiz boleh ditangkap dan menerbitkan panduan berguna untuk lokasi ini juga. Anda boleh melihat atau mencetak bahan ini dengan pergi ke Panduan Memancing Belia dan Keluarga di laman web agensi. Antara destinasi memancing pantai kanak-kanak yang popular ialah Tasik Wolfe di Taman St. Louis, Tasik Centennial di Edina, Tasik Smith di Bloomington dan Tasik Powderhorn di selatan Minneapolis. Di East Metro Powers Lake di Woodbury dan Simley Pond di Inver Grove Heights adalah pilihan yang baik.

Panduan menaiki bot untuk Mississippi dan sungai metro lain juga tersedia di laman web DNR.

Untuk maklumat musim dan had rujuk MN peraturan perikanan 2018.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *