Memancing Fall Flounder di Pantai Texas

Apabila suhu sejuk dan cuaca cerah, pemancing menuju ke pantai Texas untuk ‘lari menggelepar’ tahunan. Flounder biasanya berhijrah dari teluk ke Teluk Mexico selepas musim sejuk pertama tahun apabila suhu air menurun. Ini menjadikan November dan Disember masa yang sesuai untuk menyasarkan menggelepar.

Salah satu kaedah yang paling popular untuk menangkap menggelepar adalah dengan gig tetapi ia juga boleh diambil dengan mudah menggunakan joran dan kekili tradisional. Pertunjukan menyerupai lembing dan mempunyai batang yang panjang serta hujung runcing yang boleh digunakan untuk memancang ikan di air cetek. Flounder lebih suka air cetek di mana mereka boleh bersembunyi di dasar berpasir. Memancing menggelepar ialah pilihan yang bagus untuk pemancing yang tidak mahu meneroka terlalu jauh ke Teluk untuk mendapatkan hidangan yang lazat.

Flounder boleh ditemui di semua sistem teluk di Texas dari Tasik Sabine ke Lower Laguna Madre. Sesetengah pemancing lebih suka memancing malam di mana mereka boleh mengharungi air dengan bantuan tanglung. Tetapi pilihan di tangan anda!

Sebelum anda keluar, ingat yang istimewa peraturan dan peraturan untuk menggelepar sepanjang tahun ini:

  1. Dari 1 November hingga 14 Disember, had beg ialah 2 ekor ikan setiap orang setiap hari
  2. Pada bulan November anda HANYA boleh menggunakan joran dan kekili untuk menangkap menggelepar
  3. Dari 1 Disember hingga 14 Disember, anda boleh menggunakan mana-mana peranti sah termasuk gig

Jangan lupa untuk membeli lesen memancing TX anda sebelum merancang perjalanan memancing anda yang seterusnya pada musim gugur ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *