Memancing di Taman Negara Semasa Minggu Taman Negara

Mencari hidupan liar dari keselesaan kereta anda dan mendaki ialah dua cara terbaik untuk menikmati Minggu Taman Negara tahun ini, tetapi bukan itu sahaja yang boleh anda lakukan. Memancing di taman negara juga merupakan pengalaman sensasi!

Bolehkah Anda Memancing di Taman Negara?

Ya, anda boleh pergi memancing di taman negara! Memancing di dalam taman diuruskan oleh Perkhidmatan Taman Negara, bermakna terdapat peraturan penting untuk melindungi populasi ikan asli.

Peraturan Memancing untuk Taman Negara

Peraturan untuk memancing di taman negara adalah unik untuk setiap taman. Anda mungkin perlu menangkap dan melepaskan di satu taman tetapi bukan yang lain, dan memancing untuk spesies tertentu sahaja bergantung pada masa tahun.

Contohnya, di Taman Negara Tasik Crater, lesen memancing tidak diperlukan dan tiada had saiz pada salmon kokanee yang anda tangkap dari tasik, tetapi umpan hidup adalah dilarang. Trout lembu jantan yang ditangkap di sungai dalam taman, walau bagaimanapun, mesti dipajak semula kerana ia dilindungi oleh Akta Spesies Terancam.

Jenis peraturan khusus ini membantu untuk memulihara ikan dan membolehkan pelawat menikmati memancing taman negara untuk tahun-tahun akan datang. Peraturan memancing untuk taman negara juga membantu mengekalkan ekosistem akuatik yang sihat.

Untuk mengetahui di mana dan cara memancing di taman negara, semak peraturan Sistem Taman Negara serta peraturan negeri, kemudian rujuk garis panduan memancing khusus taman dengan menggunakan Peta memancing NPS.

Taman Negara Terbaik untuk Memancing

Jurugambar akan memberitahu anda bahawa kamera terbaik untuk digunakan ialah kamera yang anda ada bersama anda. Dengan cara ini, taman negara terbaik untuk memancing ialah taman negara yang paling mudah untuk anda akses! Yang berkata, beberapa taman adalah legenda untuk memancing. Sungai-sungai yang mengalir melalui Yellowstone benar-benar indah untuk memancing terbang manakala di Pantai Negara Cape Hatteras, anda mungkin akan suka membuang air ke lautan dari Jeti Memancing Avon. Hampir setiap taman dan pantai menawarkan peluang untuk memancing, tetapi berikut ialah 5 taman negara memancing terbaik.

Minggu Taman Negara

Minggu Taman Negara 2021 ialah 17 hingga 25 April. Taman di seluruh Amerika akan menganjurkan program, acara dan hari bertema seperti Hari Renjer Muda dan Isnin Tentera, mempamerkan cara berbeza semua orang boleh menikmati taman negara. Dan salah satu cara terbaik, sudah tentu, adalah pergi memancing!

Sama ada a Taman Negara atau tasik kejiranan, berikut ialah cara mencari tempat terbaik untuk memancing pada musim panas ini.

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *