Memancing di Laut Dalam Florida Keys: Musim dan Spesies Terbaik

Sama ada anda ingin menangkap ikan ekor kuning di terumbu atau menjejaki rumput rumpai untuk mahi mahi, pengembaraan Florida Keys memancing laut dalam jarang mengecewakan. Sudah tentu, adalah lebih baik untuk melakukan penyelidikan tentang musim dan spesies untuk membantu memastikan perjalanan memancing di laut dalam Florida anda adalah yang anda harapkan.

Musim bunga hingga lewat musim panas untuk bekerja

Musim bunga hingga musim panas adalah yang terbaik jika anda ingin memancing di laut dalam untuk mahi mahi. Cari tikar terapung rumpai sargassum kerana mahi selalunya boleh didapati makan di bawah tikar ini. Ikan yang lebih besar biasanya ditangkap semasa memancing umpan semula jadi seperti ballyhoo atau ikan kecil cerut, tetapi ia juga boleh ditangkap menggunakan gewang atau jig tiruan.

Musim sejuk hingga awal musim bunga untuk ikan layar

Sepanjang tempoh dari Januari hingga Mac, suasana sejuk selalunya menyamai gigitan ikan layar Florida Keys yang baik sambil bermain-main di sepanjang terumbu dengan umpan semula jadi seperti ballyhoo atau mata goggle. Cari kapten piagam berpengalaman yang pakar dalam memancing laut dalam Key Largo atau Islamorada.

Musim panas hingga awal musim gugur untuk yellowtail

Ikan kakap kuning sering ditemui di tepi terumbu, dalam kira-kira 50 hingga 70 kaki air. Walaupun ikan kakap kuning boleh ditangkap di carter memancing Florida Keys sepanjang tahun, gigitan terbaik biasanya dari bulan Jun hingga September. Umpan potong seperti ballyhoo, sardin, sotong, atau udang biasanya paling berkesan.

Musim bunga hingga musim panas untuk kerapu

Jika anda bercadang untuk memancing Florida Keys pada bulan Mei, inilah saatnya musim dibuka untuk kerapu hitam, gag dan merah. Rancang untuk menangkap bangkai kapal, terumbu dan tebing dari akhir musim bunga hingga musim panas menggunakan sotong sebagai umpan di perjalanan memancing di laut dalam Florida apabila menyasarkan kerapu.

Memandangkan anda mengetahui lebih lanjut mengenai masa terbaik untuk merancang perjalanan memancing di laut dalam anda di Florida Keys, tentukan beberapa tarikh dan semak lesen memancing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *