Memancing dan Berlayar bersama anak-anak saya di Alaska

Alaska, negeri terbesar dan paling utara di Amerika Syarikat, terkenal dengan banyak perkara, termasuk memancing yang luar biasa! Tanya mana-mana nelayan jika Alaska berada dalam senarai tempat dia ingin memancing dan anda akan melihatnya. Alaska menawarkan pelbagai jenis spesies, dan ia adalah negeri yang indah!

Kami adalah peminat besar salmon, malah kanak-kanak juga peminat! Jadi, secara semula jadi, memancing salmon berada dalam senarai keutamaan kami semasa perjalanan kami ke Alaska. Walaupun kita agak lewat dalam musim memancing ikan salmon. Kami sangat bertuah!

Kami meninggalkan Seward, Alaska, kira-kira dua jam dari Anchorage. Pemandu kami Steve membantu kami memasang jaket keselamatan untuk kanak-kanak dan pancing untuk seisi keluarga. Saya sangat menghargai dia sangat sabar dengan anak-anak. Membawa empat kanak-kanak kecil menaiki bot di tengah lautan boleh menjadi agak sukar, tetapi dia mengajar kami banyak perkara dan kami mengembangkan kemahiran memancing kami.

Walaupun ia adalah penghujung musim salmon, sentiasa ada sesuatu untuk ditangkap. Musim salmon di Alaska sangat menarik, inilah yang kami pelajari.

Terdapat lima spesies salmon yang berbeza di Alaska. Jenis salmon yang anda tangkap sebahagian besarnya bergantung pada musim anda datang memancing.

Musim Salmon Alaska

  • Akhir Mei – Awal Julai: King Salmon (ini adalah spesies salmon terbesar, juga dikenali sebagai Chinook)
  • Jun – Akhir Julai: Sockeye Salmon (ini adalah salmon yang paling banyak didagangkan)
  • Pertengahan Julai hingga Ogos: Salmon Merah Jambu (mungkin spesies yang paling tidak diingini untuk rasa)
  • Julai – Oktober: Coho Salmon (ini ialah spesies terakhir yang beroperasi, juga dikenali sebagai coho)

Terdapat juga banyak spesies lain yang menakjubkan untuk memancing di Alaska seperti halibut dan rockfish, tetapi kami sedang mencari salmon dalam perjalanan ini!

Kami keluar melalui Resurrection Bay untuk mencari tempat memancing yang sesuai. Kami menetap di sebuah tempat kecil yang indah bernama Emerald Cove di mana kami mula berpitch. Steve memotong kepingan herring sebagai umpan dan mengaitkannya untuk kami. Selepas kira-kira 15 minit bersabar, Ethan, anak kami yang berumur empat tahun, berpatah balik dengan #FirstCatch Silver Salmon miliknya. Dia sangat teruja dan bangga!

Selepas tangkapan pertama kami, kami telah dikunjungi oleh beberapa singa laut besar yang menakutkan semua ikan kami. Ia mengecewakan, tetapi kami menangkap beberapa ikan batu kecil yang kami lambungkan semula. Dan yang paling penting, kami mempunyai salmon perak besar kami untuk makan malam.

Kanak-kanak seronok melepak di sekitar teluk sepanjang hari melihat hidupan liar dan memancing. Ia adalah pengakhiran yang sempurna untuk masa kami di Alaska. Kami mempunyai masa yang begitu hebat, kami sudah merancang perjalanan memancing ke Alaska pada musim panas akan datang!


Anda mungkin juga berminat

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa dan Paul Hunt ialah pasangan suami-isteri yang mengembara ke seluruh dunia sepenuh masa bersama empat anak mereka, bersekolah dunia semasa mereka pergi. Mereka suka menjalani kehidupan pengembaraan dan belajar semua yang mereka boleh bersama-sama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *