Memancing Bass di Houston: 5 Kawasan Hot Spots

Houston, kami tidak mempunyai masalah dalam hal memancing bass. Jika ada satu perkara yang digemari pemancing air tawar Texas, ia adalah memancing bass di Houston. Anda boleh melancarkan bot anda di tapak Bassmaster Classic baru-baru ini atau bawa keluarga anda ke Sheldon Lake State Park dan luangkan masa seharian memancing ikan bass dari pantai. Sama ada anda seorang bot atau pemancing bank, terdapat banyak tempat memancing di Houston untuk semua tahap kemahiran dan kebolehan.

Tasik Conroe

Daripada semua tempat memancing di Houston, Lake Conroe mungkin antara yang paling terkenal sejak pemancing bass profesional mengembara dari dekat dan jauh untuk memancing di tasik ini semasa Bassmaster Classic 2017. Jika anda mencari ikan trofi, kunjungi Lake Conroe pada akhir musim sejuk atau awal musim bunga untuk peluang terbaik anda. Yang berdiri rekod tasik largemouth bass ditangkap pada Januari 2009 oleh pemancing Ricky Bearden dan beratnya 15.93 paun.

Tasik Livingston

Jika anda mengembara hanya sejam ke utara Houston, anda akan dapati satu lagi Lake Livingston mempunyai banyak bass berjalur selain bass largemouth. Jika anda ingin mencuba menggunakan sudu perak di belakang bot anda untuk mendapatkan penari telanjang, anda boleh berkunjung ke kawasan ini.

Tasik McGovern

Salah satu tempat popular untuk memancing bass bandar di Houston ialah 7 ekar Tasik McGovern di Taman Hermann. Walaupun, anda perlu ambil perhatian bahawa memancing dibenarkan untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun dan warga emas lebih 65 tahun. Tempat memancing di Houston khusus ini dikhaskan hanya untuk pemancing bass yang paling muda dan tertua.

Taman Tom Bass

Anda boleh memandu kira-kira 13 batu dari pusat bandar Houston untuk membasahi barisan di Tom Bass Park Lake. Walaupun ramai pemancing mendaratkan ikan siakap dari pinggir pantai Tom Bass Park Lake, tasik itu juga dipenuhi dengan ikan keli dan trout pelangi. Ini adalah satu lagi tempat memancing bandar yang hangat di Houston, terutamanya untuk keluarga.

Taman Negeri Tasik Sheldon

Adakah anda tertanya-tanya di mana untuk memancing di Houston bersama keluarga? Jika ya, Tasik Sheldon di Taman Negeri Tasik Sheldon adalah salah satu tempat terbaik. Taman negeri ini hanya memandu singkat dari pusat bandar Houston, malah mempunyai pusat pembelajaran alam sekitar untuk kanak-kanak.

Sekarang anda tahu tempat memancing di kawasan Houston, apa tunggu lagi? Beli lesen memancing Texas dalam talian, dan pergi ke salah satu tempat menarik ini untuk menangkap diri anda sendiri!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *