Masa Terbaik untuk Memancing Trout Steelhead

Ikan trout steelhead secara genetik sama dengan ikan trout pelangi. Perbezaan antara kedua-duanya ialah kepala keluli tidak hanya tinggal di anak sungai atau sungai. Di Pantai Pasifik, ia berhijrah ke dan dari lautan. Mereka juga telah disimpan di Tasik Besar, dan kembali ke sungai tepat kira-kira…sekarang!

Dengan kesabaran dan banyak latihan, Steelhead Trout boleh ditangkap pada bila-bila masa sepanjang hari. Pemancing lalat percaya waktu siang adalah masa untuk memancing supaya mereka dapat melihat ikan dan menyesuaikan persembahan drift mereka. Walau bagaimanapun, keadaan cahaya malap selalunya merupakan masa terbaik untuk memancing Steelhead Trout apabila menggunakan alat berputar. Cahaya pertama pada waktu pagi dan ketika matahari terbenam sering disebut-sebut sebagai mempunyai gigitan terbaik.

 

Perjalanan steelhead kami biasanya bermula dengan sedikit mendaki dalam gelap. Memandangkan itu, petua memancing Steelhead yang berguna ialah membawa lampu suluh yang berfungsi dengan baik, bukan sahaja untuk tiba tanpa pancing yang patah, tetapi untuk mengecas gewang bercahaya-dalam-gelap yang kami suka lemparkan. Anak saya dan saya juga mempunyai lampu yang diklipkan pada, atau dipasang ke dalam, topi untuk membebaskan tangan kami.

Musim ini, untuk keselamatan memancing tambahan, kami telah menambahkan gelang tampar berlampu pada peralatan kami. Walaupun tidak pernah berjauhan, saya dan anak lelaki saya memasang lampu lembut baharu ini dalam kedudukan di mana kami sentiasa boleh melihat antara satu sama lain dan menggunakan tetapan berkelip untuk berkomunikasi secara senyap bahawa kami baru sahaja menyambungnya, daripada mencungkil telefon kami atau menjerit di atas ombak. dan menyedarkan nelayan lain.

Di kawasan hutan saya, sungai-sungai besi boleh menjadi sangat sesak. Dengan mengikuti petua memancing Steelhead ini dan menjadi “burung awal”, anda boleh mengalami aliran dengan kurang tekanan. Ia juga membantu untuk memberi perhatian kepada musim memburu kerana “Hari Pembukaan” boleh menghantar ramai bakal pemancing ke dalam hutan. Tetapi pastikan anda mempunyai lesen memancing semasa dengan pelekat yang betul.

Dan satu lagi petua memancing Steelhead: untuk memancing Great Lakes untuk steelhead, mungkin terdapat pelekat tambahan yang diperlukan.


Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *