Masa Terbaik untuk Memancing: Hari Dapatkan Luar Negara

Agak biasa untuk tertanya-tanya masa terbaik untuk memancing, dan jawapan standard adalah pada bila-bila masa anda boleh. Sesetengah masa atau air pasang adalah lebih baik daripada yang lain, tetapi gabungan cuaca hebat bulan ini, gigitan air tawar dan air masin yang panas, Bulan Luaran Hebat dan Hari Dapatkan Luar Negara menjadikan kini masa terbaik untuk pergi.

Sekolah tidak lagi di banyak negeri, dan ini bermakna percutian musim panas telah bermula. Tukar kasut anda dengan pelawat, isi beg galas anda dengan alat dan bukannya buku, dan pergi memancing. Tiada sebab untuk tergesa-gesa dan ini bermakna anda boleh keluar lewat. Dengan masa menyebelahi anda, anda boleh pergi memancing dengan lebih kerap, atau apa kata anda pergi melancong? Satu hari tambahan menukar hujung minggu yang panjang menjadi percutian memancing.

Gabungkan memancing luar dengan aktiviti luar yang lain. Berkhemah dan berkanu benar-benar memuji memancing, tetapi begitu juga mendaki dan berkayak. Apa yang anda perlu lakukan ialah berkhemah di sepanjang sungai, sungai, tasik kolam dan anda boleh berjalan ke air dan menangkap ikan. Jika anda suka garam kemudian pergi ke pantai. Jika anda buntu untuk mencari tempat untuk pergi kemudian datang ke New England. Ikan belang belang dan ikan biru sudah tidak dapat digunakan.

Sekarang adalah masa yang sesuai untuk melawat mana-mana Taman Negara. Orang ramai lebih ringan daripada pada bulan Julai dan Ogos, dan memancing sedang giat dijalankan. Hmmm…keramaian ringan dan memancing bermakna anda mungkin mempunyai sungai atau sungai untuk diri sendiri. Apa yang lebih baik daripada itu?

Selamat Hari Ibu, Selamat Hari Bapa, dan Selamat Hari Keempat Julai, tetapi Selamat Hari Raya Nasional? Memang benar; 10 Jun adalah Hari Dapatkan Luar Negara. Dan untuk menutupnya, 2017 menandakan ulang tahun ke-10 program kebangsaan yang bertujuan untuk membolehkan orang ramai mengalami aktiviti luar tradisional dan bukan tradisional. Hampir 150 tapak rasmi menaja acara di seluruh negara. Banyak negeri juga menawarkan hari memancing percuma pada 10 Jun. Jika anda membawa bukan nelayan di Alabama, Georgia, Minnesota, Michigan dan Louisiana di antara negeri lain, mereka boleh memancing secara percuma.

Sebelum anda bergerak ke bar-be-kiu di belakang rumah, ais krim dan permainan besbol pergi memancing. Bawa keluarga anda, bawa rakan anda dan pergi memancing di luar rumah.


Anda mungkin juga berminat

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *