Masa depan Liverpool International, kembalinya prospek pasukan British, dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • 1. Apakah seterusnya untuk Liverpool International?

  Penganjur rancangan popular tahun baru itu mengesahkan bahawa acara tahun ini tidak akan diteruskan. Acara kali terakhir diadakan pada 2019, dengan edisi 2020 dan 2021 dibatalkan kerana pandemik coronavirus. Pertunjukan itu telah diadakan di M&S Bank Liverpool Arena sejak ia dilancarkan pada 2016 tetapi tempat baharu – dan berpotensi menjadi bandar baharu – boleh menjadi pilihan untuk persembahan itu pada masa hadapan. Pengarah urusan acara itu Nina Barbour berkata pasukan itu telah “mengambil stok” sejak Covid, dan sedang mencari “formula sempurna” tarikh, tempat dan lokasi. “Apabila kami mendaratkannya semula, kami mahu mendaratkannya dengan besar,” katanya.

  Baca lebih lanjut harapan Nina Barbour untuk persembahan itu  2. Kembalinya prospek Paris 2024 yang menarik

  Laura Tomlinson dan DSP Rose Of Bavaria bersaing di Kejohanan Grand Prix Kebangsaan pada Disember 2020

  Kuda utama Laura Tomlinson DSP Rose of Bavaria telah membuat kemunculan semula yang cemerlang selepas 15 bulan meninggalkan persaingan. Pasangan itu kali terakhir bertanding di Donaueschingen CDI di Jerman pada Ogos 2021, manakala Laura mengandung anak keempatnya, Tommy. Minggu ini mereka memperoleh 81.52% dalam grand prix istimewa di Hartpury. Laura menjelaskan dia mengambil sedikit masa untuk mendapatkan Tommy dan apabila membawa “Betty” kembali bekerja, kuda betina itu perlu menjalani pembedahan untuk masalah sendi. “Kami telah memulihkannya dengan sangat perlahan tahun ini, dan hanya membinanya sedikit demi sedikit,” katanya.

  Semak rancangan Laura untuk Betty

  3. Virus West Nile di sini di UK

  Persatuan Veterinar British Equine (BEVA) telah mengingatkan pemilik supaya berwaspada terhadap tanda-tanda virus West Nile, selepas kes disahkan di UK – sambil meyakinkan pemilik kes itu “tidak perlu penggera segera”. Jangkitan virus itu disahkan pada 6 November dalam kuda betina berdarah panas yang tidak divaksin, yang baru-baru ini kembali ke UK setelah bertanding di selatan Sepanyol. Kuda betina itu dirawat di hospital Hertfordshire dan sejak itu telah dibenarkan keluar dan pulih dengan baik di rumah.

  Ketahui apa lagi yang BEVA katakan

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *