Mana Nak Cari Umpan Pancing dekat saya

Musim panas sudah tiba dan anda sedang memancing atau berfikir tentang memancing. Ikan mencapai kadar metabolisme maksimum mereka dan begitu juga makan secara berterusan. Pemancing juga boleh mengambil peranan sebagai orang tengah dalam rantai makanan dan berseronok.

Umpan darat boleh didapati di pelbagai tempat. Malah, apabila anda melangkah keluar di halaman, anda mungkin terkejut dengan jumlah umpan yang berguna. Intip di bawah batu atau penanam dari projek landskap DIY anda untuk cacing tanah dan cengkerik. Lakukan sedikit penggalian dan belatung dan perayap malam mungkin berada di sekitar daun dan kayu balak. Terdapat juga potensi untuk beberapa umpan ikan keli DIY dengan mengumpul perosak pemakan daun di taman anda seperti belalang, ulat sumbing dan ulat tanduk tomato.

Untuk umpan akuatik, pastikan anda memberi perhatian kepada peraturan. Semasa menyiasat umpan memancing akuatik berhampiran saya mungkin terdapat peraturan untuk menetapkan perangkap ikan kecil, jenis pukat, atau keperluan lesen tambahan. Juga, untuk mengelakkan penyebaran spesies invasif, jangan sekali-kali melepaskan umpan akuatik di lokasi yang berbeza. Selain itu, anda perlu TAHU apa yang anda tangkap untuk dijauhkan daripada menggunakan umpan yang mungkin dilindungi secara tidak sengaja.

Luangkan sedikit masa di internet dan cari “kedai umpan memancing berhampiran saya”. Walaupun umpan hidup kadang-kadang mahal, sekurang-kurangnya ikan umpan adalah spesies yang terkenal seperti ikan kecil fathead atau golden shiners. Selain itu, kedai umpan memancing berhampiran saya mungkin mempunyai segala-galanya yang diperlukan untuk memasang dan mengekalkan umpan hidup seperti baldi bertebat dan gelembung yang dikendalikan bateri untuk oksigen.

Jika anda berminat dengan umpan apa yang hendak digunakan untuk bass, pertimbangkan untuk melakukan sedikit umpan terlebih dahulu. Ikat sedikit sisa daging pada garisan dan turunkan ke dalam lubang udang karang. Tunggu tarik kecil dan angkat perlahan-lahan. Beberapa umpan bes yang hebat mungkin berkeras kepala. Selain itu, ikan sunfish kecil, kilau emas yang besar dan anak sungai yang mula-mula ditangkap dengan jig kecil pada rod mikro garis ringan adalah menyeronokkan, dan kemudian (sekali lagi di mana peraturan membenarkan) boleh menjadi umpan bes yang hebat kerana bass menyukai umpan yang besar. Apabila mempertimbangkan umpan apa yang hendak digunakan pada musim panas, bes akan memakan umpan yang lebih kecil seperti cacing tanah juga tetapi selalunya ikan matahari akan mengalahkan mereka.

Tidak setiap pepijat berjalan pada cangkuk; berpegang kepada makanan ikan tradisional. Selain itu, pemancing sering menukar perkataan “umpan” dan “gewang,” jadi jika anda mempunyai pemancing muda yang mempunyai masalah umpan hidup, umpan pancing terbaik berhampiran saya mungkin bungkusan cacing plastik lembut yang sudah ada dalam kotak peralatan anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *