Maklumat Berguna untuk Memancing Salmon di Oregon Musim Panas ini

Jika anda tinggal berdekatan atau sedang melancong ke Pacific Northwest, anda mungkin ingin melihat memancing ikan salmon di Oregon. Menurut Jabatan Ikan dan Hidupan Liar Oregon, ramalan untuk memancing ikan salmon Oregon sepatutnya sekuat tahun-tahun sebelumnya. Populasi ikan salmon dipantau beberapa cara, termasuk kiraan ikan di banyak stesen seperti di bawah empangan di tangga ikan.

Apabila memancing ikan salmon di Oregon (atau di tempat lain) baca peraturan! Terdapat pelbagai peraturan dan peraturan untuk kawasan tertentu. Contohnya, anda hanya boleh menyimpan salmon Chinook dengan sirip adiposanya dipotong jika memancing di kawasan Nestucca dan Teluk Tillamook. Sirip adiposa ialah sirip kecil yang terletak di belakang sirip punggung. Salmon Chinook dan Coho mula muncul berhampiran pantai pada akhir musim panas. Bergantung pada lokasi memancing salmon Oregon, larian berbeza bermula pada masa yang berbeza dalam setahun.

Walaupun secara teknikalnya bukan salmon, steelhead sangat serupa dan sangat dihargai oleh pemancing yang berminat untuk memancing di Oregon. Dengan penampilan keluli yang besar, orang baru perlu belajar mengenal pasti perbezaan antara kepala keluli (iaitu trout pelangi yang berhijrah masuk dan keluar dari sungai) dan spesies salmon. Contohnya, bahagian dalam mulut salmon Chinook dan Coho berwarna hitam.

Jun dan Julai dijangka menjadi kemuncak tindakan dan tekanan memancing adalah “terhad.” Dengan teknik pelarasan, kepala keluli boleh ditangkap sepanjang tahun. Bot kecil boleh meningkatkan akses kepada penampungan air, terutamanya semasa musim panas. Beri perhatian kepada paras air apabila memutuskan bila dan di mana untuk memancing. Aliran yang baik menjadikan ikan aktif tetapi kekeruhan selepas larian ribut boleh menyukarkan memancing.

Apabila pergi memancing ikan salmon, warna gewang sangat berbeza mengikut aliran air dan lokasi jadi jangan takut untuk meminta maklumat di kedai umpan tempatan, dan semasa anda berada di sana, anda boleh mengambil panduan memancing Portland, Oregon. Anda harus sentiasa mempunyai beberapa corak telur atau umpan yang tersedia. Spinner, fly fishing, drift fishing dengan bobber, dan beberapa palam boleh menjadi sangat berkesan pada masa yang berbeza dalam setahun.

Nota: Jabatan Ikan dan Hidupan Liar Oregon memberi amaran bahawa walaupun lesen boleh dibeli dalam talian, pemancing masih memerlukan lesen rasmi untuk tiba dalam mel. Jika tidak, pemancing salmon Oregon perlu melawat penjual lesen yang diberi kuasa. Dan semak maklumat lanjut tentang berperahu dan memancing Oregon.


Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *