Lubang Memancing Kegemaran Tempatan Tidak Akan Dilupakan Kanak-kanak

Siaran ini ditaja oleh Take Me Fishing™ tetapi semua pendapat adalah saya sendiri.

Semasa kami berada di Montana, kami tahu kami ingin meluangkan sedikit masa memancing. Kanak-kanak suka memancing, dan kami semua suka berada di atas air. Di sekitar Montana anda boleh melihat papan tanda untuk memancing dan beratus-ratus kedai pemancing, penjual pakaian dan pemandu.

Kami juga melawat Muzium Persatuan Sejarah Negeri Montana, yang mempunyai pameran keseluruhan tentang memancing di Montana, dengan tiang pancing antik, peralatan dan karya seni.

Semasa kami menginap di Helena, kami menggunakan tapak web Take Me Fishing™ untuk mencari tempat terbaik untuk memancing dan menaiki bot dengan bantuan Senarai Tempat Memancing dan Bot Mesra Keluarga Terbaik 2017. Senarai ini mempamerkan lokasi terbaik di seluruh negara, dipilih oleh selebriti, atlet, dan pakar memancing dan bot. Mereka juga menawarkan peta interaktif, alat yang hebat untuk membantu anda mencari tempat popular untuk memancing dan bot berhampiran anda. Kebetulan kami hanya beberapa minit dari salah satu lokasi hebat ini, yang dipanggil Canyon Ferry.

1-Dimana-untuk-memancing-peta640.jpg

Canyon Ferry ialah takungan buatan manusia dengan sungai Missouri mengalir dan penuh dengan trout pelangi, tombak utara, burbot dan walleye.

2-Ikan-spesies640.jpg

Kami turun ke takungan dan membeli lesen memancing kami. Anda juga boleh membelinya terus dari negeri yang anda akan memancing melalui Take Me Fishing™ sebelum anda pergi. Di sesetengah negeri, kanak-kanak di bawah 12 tahun tidak memerlukan lesen.

Kami mengupah seorang pemandu untuk membawa kami menaiki bot dan mengajar kami tentang memancing di Canyon Ferry. Setiap daripada kami mempunyai barisan dan kami menaiki bot sehingga kami mendapat #FirstCatch pada hari itu! Pemandu kami juga mempunyai mesin sonar yang kemas yang menunjukkan kepada kami di mana ikan itu berada. Kami menggunakan gewang dan perlahan-lahan berlayar di sekitar Canyon Ferry. Kanak-kanak suka mengawasi mesin sonar, menonton ikan.

3-4-Memancing-dengan-kanak-kanak640.jpg

Kira-kira sejam kemudian, Jackson merasakan tarikan pada taliannya. Dia menggulungnya dan menjadi orang pertama yang menangkap ikan. Kami menggunakan alat Pengecam Ikan pada Take Me Fishing™ sebelum kami keluar untuk mengetahui tentang ikan yang mungkin kami tangkap di sini. Dia menangkap ikan trout pelangi yang panjangnya kira-kira 12 inci, dan rupa keterujaan dan pencapaian di wajahnya sungguh comel. Ia sesuatu yang dia tidak akan lupa! Dia terus menjerit, “Saya menangkap ikan, saya menangkap ikan, itu ikan pertama saya!”

3-Kid-fishing-firstcatch640.jpg

Kira-kira 20 minit kemudian, gadis-gadis itu menangkap dua walleye kecil sepanjang kira-kira 6 inci. Anda perlu berhati-hati dengan walleye kerana sirip atas itu benar-benar poky! Pemandu kami mengatakan bahawa dia selalu membuang ikan yang benar-benar kecil kerana ia masih muda dan juga ikan yang sangat besar kerana ia sedang bertelur.

4-Gadis-memancing-di-bot640.jpg

Amelie mahu memegang ikan itu selama-lamanya, tetapi kami meletakkannya semula kerana kami tidak mempunyai dapur untuk memasaknya dalam perjalanan ini dan walleye itu benar-benar kecil. Ethan mencadangkan kami memasaknya di dalam ketuhar gelombang mikro hotel. Yum!

Kami menghabiskan masa kira-kira tiga jam menjelajah sekitar Canyon Ferry. Kami suka berada di atas air dan belajar cara menangkap ikan dan mengenal pasti mereka. Abbi membawa buku bersamanya dan kami fikir itu adalah idea yang baik untuk kali seterusnya. Walaupun menarik seperti memancing, mungkin ada masa menunggu yang terlibat. Namun begitu, ia bagus untuk mendapatkan masa yang berkualiti di atas air bersama-sama!

5-Memancing-dengan-kanak-kanak640.jpg

Kami berharap dapat mencari lebih banyak masa untuk memancing dan bot semasa kami berada di Alaska bulan depan. Ia merupakan pengalaman ikatan yang hebat untuk kami sekeluarga dan pada masa yang sama, mendidik. Kami tidak sabar untuk pergi lagi!

Sudahkah anda membawa anak-anak anda memancing? Jika anda terfikir untuk pergi, anda boleh mulakan di sini: Memancing Bersama Kanak-Kanak: Enam Langkah Menuju Kejayaan. Sebaik sahaja anda pergi, pastikan anda menandai siaran sosial anda #FirstCatch untuk berkongsi perjalanan memancing anda sendiri dengan kami!


Anda mungkin juga berminat

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa dan Paul Hunt ialah pasangan suami-isteri yang mengembara ke seluruh dunia sepenuh masa bersama empat anak mereka, bersekolah dunia semasa mereka pergi. Mereka suka menjalani kehidupan pengembaraan dan belajar semua yang mereka boleh bersama-sama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *