Lompatan yang hebat, kuda yang menyelamatkan nyawa dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia ekuestrian

 • Melangkah panjang

  Terdapat melihat langkah yang panjang, dan kemudian terdapat risalah seperti ini, yang jarang dilihat. Pelompat muda Nicole Lockhead Anderson dan kuda betina Chilli memperoleh tiket ke Kejohanan Voltaire Design Under 25 British di Pameran Kuda Antarabangsa London pada Disember dengan kemenangan sensasi dalam kelayakan Sabtu di Pusat Ekuestrian Antarabangsa Aintree. Mereka menang kurang daripada setengah saat, dan lompatan yang menakjubkan ini membantu memastikan gelaran.

  Baca lebih lanjut tentang pusingan Nicole dan Chilli  Bertahan untuk seorang wira

  Draf gelding Ireland telah dipuji sebagai “wira istimewa” selepas dia membantu menyelamatkan nyawa seekor kuda yang sakit kritikal yang memerlukan pemindahan darah dengan segera. Coral, seekor kuda betina 9.2hh yang diambil oleh Redwings sebagai sebahagian daripada kes kebajikan, sedang menurunkan berat badan. Kakitangan melihat larva cacing merah dalam najisnya, dan keadaannya merosot dengan cepat. Tetapi sesama penduduk Redwings Rourke, gelding 17hh yang sihat, melangkah ke hadapan sebagai penderma plasma “sempurna” untuk Coral. “Dia tidak akan terselamat tanpa rawatan rapi yang diberikan, dan plasma daripada Rourke adalah penting untuk membawanya ke sudut,” kata doktor haiwan Redwings, Dawn Trayhorn.

  Baca tentang prosedur menyelamatkan nyawa ini

  Rummy yang tiada tandingan

  Sudah 27 tahun semalam sejak wira Grand National tiga kali Red Rum meninggal dunia pada usia 30 tahun. H&H memetakan kisah seekor kuda yang namanya sinonim dengan pameran Aintree, daripada pelari pecut yang dibiakkan. untuk Flat kepada nama isi rumah yang menyelesaikan 10 litar di atas pagar menakutkan Aintree sambil hampir tidak menyentuh ranting.

  Ketahui lebih lanjut tentang kuda yang sangat istimewa ini

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *