Lochlands Gypsy Baron mengekalkan gelaran HOYS Highland

 • Kuda kuda Highland Lochlands Gypsy Baron mempamerkan satu lagi prestasi sempurna untuk mengekalkan gelaran kejohanan Horse of the year Show (HOYS) Highland di bawah pemilik Tracey Milward.

  Kuda jantan dun berusia 12 tahun oleh Whitefield Prince Platinum keluar dari Lochlands Magic Flute, kini telah ke HOYS enam kali, tetapi masih bersemangat dan segar seperti kali pertamanya.  “Saya mempunyai dia sejak dia masih muda,” kata Tracey yang juga juara pecut Masters Kebangsaan British enam kali. “Dia hanya melakukan tiga persembahan tahun ini dan menang di pertunjukan Great Yorkshire. Dia seekor kuda poni yang akan kekal bersama saya selama-lamanya.”

  Seekor kuda jantan pembiakan, Gypsy Baron mempunyai banyak anak kuda di atas tanah.

  “Saya mempunyai beberapa anak kudanya di rumah bersama saya kerana saya sedang membiak sekarang juga,” kata Tracey. “Dia seorang budak lelaki yang sangat istimewa dan anak-anak kudanya mempunyai perangai yang cantik.”

  Tanpa arena yang ada padanya, Tracey menggunakan kawasan desa tempatannya untuk sekolah Gypsy Baron.

  “Saya menggodam telaga kerana saya tidak mempunyai sekolah di rumah, jadi itulah cara saya membuatnya cergas,” katanya. “Anak kecil saya menunggangnya dan dia sangat tenang dan benar-benar menjaganya.”

  Menjadi seorang atlet profesional dan berjaya menghasilkan kuda-kuda persembahan terbaik bukanlah satu tugas yang mudah, tetapi ia adalah satu yang digemari oleh Tracey.

  “Saya menguruskan semuanya dengan menjadi sangat teratur,” katanya. “Saya sangat bermotivasi untuk menang dan suka bertanding walaupun sebenarnya saya gementar. Saya meletakkan segala-galanya ke dalamnya – saya tidak pernah mengepalainya – dan sentiasa melakukan yang terbaik sepenuhnya. Saya menguruskan saraf saya dengan hanya menarik nafas panjang. Kawan baik saya Chloe Taylor sentiasa di sisi saya dan memastikan saya berada di tempat yang saya perlukan.”

  Gelaran kejuaraan simpanan disandang Dunedin Mascot dan Katie Common, manakala Dunedin McSporran dan Christopher Grant mendapat tempat ketiga.

  Anda mungkin juga berminat…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *