lihat kemas kini kemahiran alexa takemefishing baharu

Cuaca, fasa bulan dan keadaan air semuanya akan memainkan peranan dalam kejayaan memancing anda. Jika anda merancang perjalanan bersama keluarga anda, semak ramalan memancing harian atau kemas kini harian menggunakan Kemahiran Memancing Take Me di Amazon Alexa. Adakah anda mempunyai peranti Alexa di rumah? Memandangkan kami menghabiskan lebih banyak masa di rumah sekarang berbanding sebelum ini pembantu suara boleh menjadi tambahan yang bagus untuk anda dan keluarga anda!

Apabila anda menggunakan Bawa Saya Kemahiran Memancing untuk mendapatkan maklumat memancing yang paling terkini dan laporan memancing harian, anda akan meningkatkan peluang anda untuk menangkap spesies ikan yang anda ingin tangkap di laluan air tempatan kegemaran anda.

Gunakan petua ini untuk mendapatkan kemas kini terkini daripada Alexa tentang tempat memancing, masa terbaik untuk memancing dan keadaan memancing hari ini untuk perairan awam di kawasan anda:

  • Pada masa penjarakan sosial ini, tanya Alexa tentang “tempat terbaik untuk memancing berhampiran saya” dan dapatkan senarai pilihan. Dengan cara ini, anda mempunyai tempat memancing alternatif berhampiran anda sekiranya tempat itu lebih sibuk daripada yang dijangkakan, atau sekiranya tanjakan bot atau lokasi akses memancing mungkin sedang menjalani penambahbaikan atau penyelenggaraan.
  • Sebaik sahaja anda mempunyai senarai tempat memancing tempatan atau laluan air pilihan, anda hanya perlu berkata, “Alexa, minta Take Me Fishing untuk memberitahu saya kemas kini harian.” Dalam erti kata lain, anda boleh bertanya satu soalan dan mendapatkan laporan memancing harian yang merangkumi keadaan cuaca, spesies ikan, tangkapan terbesar dan banyak lagi.
  • Apabila keadaan cuaca berubah atau anda ingin menumpukan pada menangkap jenis spesies ikan tertentu, minta Alexa memberi anda ramalan memancing harian menggunakan sebutan yang diluluskan. Contohnya, “Alexa, tanya Take Me Fishing spesies ikan manakah yang telah ditangkap di Tasik Okeechobee?” atau “Alexa, tanya Take Me Fishing apakah ramalan cuaca memancing untuk esok di Clewiston, Florida?”
  • Semak semula dengan Alexa setiap hari atau mingguan untuk mengetahui tasik di kawasan tempatan anda yang sesuai untuk memancing, atau jenis umpan yang terbaik digunakan untuk spesies yang berbeza di kawasan anda bergantung pada keadaan memancing.

Apabila menggunakan Kemahiran Memancing Take Me untuk Amazon Alexa, perlu diingat bahawa hanya perairan awam yang diselenggara oleh agensi negeri atau persekutuan disertakan. Dayakan Kemahiran Memancing Take Me pada peranti Amazon Alexa anda hari ini dan dapatkan maklumat terkini tentang tanjakan bot negeri, kemudahan rekreasi yang boleh diakses dan banyak lagi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *