Lihat Kejohanan Memancing Tempatan

Terdapat banyak sebab untuk memancing. Pelepasan tekanan, keseronokan, atau cabaran, adalah beberapa sebab yang paling popular. Sesetengah pemancing juga menikmati pertandingan memancing.

Terdapat beratus-ratus kejohanan memancing yang dianjurkan di seluruh negara. Untuk mencari kejohanan memancing terbaik berhampiran anda, mulakan dengan carian di internet mengikut wilayah, kaedah atau spesies. Malah kejohanan memancing tempatan yang paling kecil mungkin mempunyai tapak web di mana mereka menyenaraikan peraturan, penaja, dan sebagainya. Tonton juga iklan di akhbar tempatan anda atau siarkan soalan di media sosial.

Dalam banyak kejohanan memancing, pemancing bersaing semasa di atas bot. Ini adalah cara mudah untuk memastikan pemancing terkurung di kawasan memancing yang sama. Tetapi anda tidak selalu perlu memiliki bot bass 70 mph. Terdapat kejohanan memancing tempatan untuk semua jenis perahu seperti kayak, perahu john, malah tiub terapung.

Kejohanan memancing bes adalah sangat popular tetapi anda juga boleh menemui kejohanan untuk crappie, walleye atau trout. The Field and Stream Catfish Classic ialah acara tahunan yang besar berhampiran Pittsburgh, PA. Kebanyakan pemancing berlumba ke tempat mereka dalam bot sungai aluminium berat tetapi pertandingan juga boleh memancing dari pantai di sini.

Kebanyakan kejohanan menyokong tangkapan dan pelepasan. Pemancing kejohanan bass dan ikan keli biasanya mempunyai bot dengan perigi hidup supaya ikan dapat ditimbang dan kemudian cepat dikembalikan ke air. Kelab Memancing Kayak Anglers menggunakan format di mana ikan difoto dengan kamera digital pada papan pengukur, bersama-sama dengan tarikh dan nombor id pemancing. Ikan kemudian dilepaskan serta-merta dan pemenang ditentukan dengan mencapai jumlah panjang maksimum.

Jika anda berminat dengan kejohanan memancing tempatan, hadiri timbang rasa atau mesyuarat kelab bass tempatan untuk memastikan ia paling sesuai untuk anda. Sesetengah wang kejohanan juga menyokong sebab lain seperti usaha pemuliharaan atau badan amal. Walau apa pun kejohanan memancing terbaik berhampiran anda, anda perlu mempunyai lesen memancing dan pendaftaran bot yang sah.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *