Lawatan Memancing Tasik Holter kami di Montana

Tasik Holter adalah salah satu tempat paling indah yang pernah saya memancing, tasik ini membuatkan kami tersentuh. Tasik Holter ialah takungan di Sungai Missouri yang dicipta oleh empangan yang dibina pada tahun 1908. Sejarah kawasan ini, bagaimanapun, kembali lebih jauh, bahkan sebelum zaman Lewis dan Clark, yang pertama mendokumentasikan sungai pada tahun 1805. Penjelajah awal memberi nama “Mountain Gates” kepada pembukaan yang menghadap ke kawasan yang kini dikenali sebagai Tasik Holter.

Apabila kami tiba di Tasik Holter, kami disambut oleh dua dinding batu yang menjulang tinggi yang memberi laluan kepada sebuah tasik yang besar. Apa yang tidak dapat kami lihat dari pantai ialah dinding ngarai yang besar ini berliku-liku sejauh batu ke hilir ke Gerbang Pergunungan. Selepas mengambil gambar persekitaran kami dan mengambil beberapa gambar, kami bertemu pemandu kami untuk menaiki bot.

1-Montana-Holter-Tasik-Memancing640x350.jpg

Kami memulakan hari kami dengan pancing di tangan, ingin menangkap trout pelangi di Montana. Hannah mendapat #FirstCatch of the day: ikan trout pelangi yang cantik! kami mengambil beberapa gambar sebelum mengembalikannya ke tasik. Kami menghabiskan waktu pagi menjelajah tasik dan menangkap ikan trout pelangi yang indah dan sebelum makan tengah hari kami melalui Gerbang Gunung untuk mencari hinggap.

Kami menukar umpan kami dengan lintah dan meninggalkan joran kami di dalam air. Ikan hinggap kelihatan kurang lapar berbanding ikan trout pada awal hari, namun kami juga menangkap beberapa ikan. Mungkin itu kemahiran memancing kami atau sedikit nasib. Batu kapur putih yang mengagumkan mengelilingi kami membentuk ngarai berbentuk “V” yang menakjubkan dengan banyak formasi batuan yang menarik. Dari bot, pemandu kami menunjukkan beberapa “wajah” yang menonjol di atas batu dan kami juga melihat gerbang batu.

2-Menangkap-pelangi-trout640x350.jpg

Untuk makan tengah hari, kami berlabuh di tapak perkelahan di Hutan Negara Helena yang dilengkapi dengan meja berkelah di tepi tasik. Ia adalah lokasi yang hebat, dekat dengan alam semula jadi dan pemandangan yang sempurna. Dari sana kami menggunakan dron kami untuk mengambil gambar pemandangan panorama tasik dan beberapa gerbang batu yang indah.

Selepas itu, kami kembali ke bot dan seterusnya di tasik kami melalui ke seberang ngarai batu kapur. Dari hujung ngarai, kami menyalakan motor trolling dan perlahan-lahan kembali ke utara tasik. Kami meneruskan memancing sepanjang perjalanan sehingga kami nampak lagi Gates of the Mountains. Pemandu kami membawa kami ke hilir untuk menikmati pemandangan sebelum kembali ke dok.

Pengembaraan Memancing dan Berperahu Terbaik

Kami menghabiskan hari memancing dan menaiki bot di tasik menangkap pelbagai jenis ikan. Ikan trout pelangi menyukai lalat kecil yang kami ada untuk umpan. Manakala hinggap di seberang tasik lebih menyukai lintah. Kami sibuk memancing dan menikmati pemandangan yang indah

3-Montana-Holter-Tasik-Memancing640x350.jpg

Jenis Ikan yang Boleh Anda Tangkap

• Ikan trout pelangi
• rindu
• Leukoma
• Salmon Kokanee
• Trout coklat
• Ikan putih gunung

4-Take-me-fishing-holter-tasik640x350.jpg

Landskap terbaik adalah di Tasik Holter

Kami menikmati hari yang santai di atas bot, memancing pada siang hari. Tempat ini menawarkan pemanduan pemandangan yang indah di sekitar tasik. Selain menjadi tempat yang bagus untuk memancing, Tasik Holter juga mudah untuk dilalui. Dinding ngarai tipis yang diukir oleh Sungai Missouri adalah sempurna. Anda boleh menavigasi melalui ngarai dan mencari wajah yang berbeza dalam formasi batu, dan juga melihat gerbang batu.

5-Berperahu-di-tasik-holter-montana640x350.jpg

Gerbang Batu Terkenal

Semasa memancing, perhatikan gerbang batu yang boleh dilihat dari bot. Terdapat sekurang-kurangnya dua yang boleh dilihat secara langsung semasa menyemak imbas. Gerbang batu terbesar di Tasik Holter terletak di atas garisan tasik kira-kira separuh jalan di bawah ngarai tempat Monumen Pemadam Kebakaran Mann Gulch berdiri.

Kisah Tasik Holter

Orang pertama yang mendokumentasikan Tasik Holter ialah duo terkenal Lewis & Clark. Semasa mereka menuju ke hulu di Missouri, mereka mendayung melalui ngarai setinggi 1,200 kaki ke satu titik di mana sungai itu seolah-olah berhenti. Apabila mereka semakin dekat, apa yang kelihatan seperti gunung yang besar sebenarnya adalah dua gunung dengan sungai di antara mereka. Kerana cara pembukaan itu muncul, para peneroka menulis dalam jurnal mereka bahawa ia kelihatan seperti pintu gergasi dan itulah cara tasik itu dikenali.

Untuk mencari tempat yang bagus untuk memancing dan menaiki bot bersama keluarga anda, lawati Peta Interaktif kami dan cari tempat di negeri anda.


Anda mungkin juga berminat

Hannah & Adam

Hannah & Adam

Hannah & Adam ialah penulis pengembaraan & jurugambar yang telah memanggil jalan pulang sejak 2013. Keghairahan mereka untuk pengembaraan pengembaraan telah membawa mereka ke 70 negara dan masih banyak lagi. Mereka blog tentang pengembaraan mereka di blog perjalanan mereka GettingStamped.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *