Langkah Seterusnya: Paquette Bergerak ke Mikrofon di Parx

Pada Kejohanan Dunia Piala Penternak tahun ini, saya melihat Jessica Paquette di mana-mana sahaja saya pergi. Berlari dari satu tugas ke satu tugas, orang cacat, peguam bela Thoroughbred di luar landasan dan penyiar ini sentiasa berputar di Keenelandmuncul di paddock dan di media sosial saya suapan hampir serentak. Ia menunjukkan siapa dia dalam kehidupan sebenar: kuasa yang tidak dapat dihalang, yang tidak takut untuk menghadapi cabaran dari Chicago Marathon setahun selepas memecahkan kembali tugasnya yang terbaru sebagai juruhebah trek sepenuh masa di Perlumbaan Parx di Bensalem, Pa.

Semasa dia menggantikan Chris Griffin di mikrofon di Parx, “gadis kuda pelik” yang bergaya sendiri ini menjalani satu lagi impiannya dan memberi inspirasi kepada generasi akan datang untuk mengejar impian mereka juga.

Gadis di Rel
Dari pertemuan terawalnya dengan seekor kuda pada usia 6 tahun, Paquette telah menjadikan haiwan ini sebagai hidupnya. Dia mempunyai bahagian ketidakhadiran tanpa alasan semasa zaman persekolahannya kerana dia memintas pembelajaran sehari di dalam bilik darjah untuk satu di rel. Selepas pendedahan terawalnya kepada perlumbaan di trek New England seperti Rockingham Park dan Suffolk Downs, penunggang kuda yang bercita-cita tinggi itu menemui Piala Breeders 1999 di Taman Gulfstream satu lagi pengalaman mani yang membuatkan dia lebih berazam untuk mencari tempatnya dalam sukan itu. Tetapi jalan ke gerai juruhebah bukanlah jalan yang lurus. Sebaliknya, peluang pertamanya untuk memanggil perlumbaan datang semata-mata secara tidak sengaja.

Puting beliung di kawasan Boston pada tahun 2014 telah menangguhkan ketibaan juruhebah TD Thornton di Suffolk, jadi Paquette mengambil mikrofon itu dengan cepat. Sebagai pengarah kanan komunikasi trek (dan kemudiannya naib presiden pemasaran), dia adalah pemandangan biasa bagi peminat perlumbaan, memberikan pilihannya di paddock sambil mempromosikan sukan yang dia gemari. Memanggil perlumbaan, walaupun, adalah cerita yang berbeza, namun Paquette pasti dia bersedia untuk tugas itu.

“Saya datang dari tempat ya. Saya mengalu-alukan setiap cabaran baharu,” katanya. “Apabila saya memanggilnya di luar perlumbaan di Suffolk Downs pada tahun 2014, pacuan adrenalin tidak seperti yang lain.”

Mendaftar untuk

Giliran dadakan di gerai di Suffolk menanam benih untuk wanita yang mempunyai banyak bakat ini. Dia meneruskan peranannya di litar lumba kesayangannya dan kemudian menambah bekerja untuk Yayasan Persaraan Thoroughbred selepas Suffolk ditutup pada 2019. Sejak itu, Paquette telah memakai pelbagai topi, termasuk pemilik bangga OTTBs What a Trippi dan Puget Sound, penganalisis paddock di Taman Lumba Sam Houston di Texas dan Kejatuhan Kolonial di Virginia, dan Jill-of-all-trades dalam sukan lumba kuda.

Bakat untuk melakukan semua perkara membawanya pekerjaan impian yang dia mulakan minggu ini di Parx.

Suara di Gerai
Pada masanya di Sam Houston dan Kolonial, Paquette dapat meneruskan tempat dia berhenti pada hari gila itu di Suffolk dan memanggil lebih banyak perlumbaan, termasuk pertandingan Quarter Horse dan lari berhalangan. Dengan kawan-kawan suka Tampa Bay Downs dan pemanggil perlumbaan Colonial Downs Jason Beem, dan pengaruh seperti Larry Collmus dan TD Thornton, tidak hairanlah Paquette telah dapat beralih daripada penganalisis paddock kepada pemanggil perlumbaan dengan penuh percaya diri.

Juruhebah Trek Jason Beem akan memanggil perlumbaan hingga Jun sehingga juruhebah tetap Frank Mirahmadi kembali.  Beem menghadiri Sidang Akhbar & Makan Tengahari Hari Pembukaan di Monmouth Park di Oceanport, New Jersey pada hari Selasa 7 Mei 2019.
Foto: Bill Denver/EQUI-PHOTO

Juruhebah lagu Jason Beem

Pengajaran terbesarnya daripada dua bekas juruhebah Suffolk itu? “Saya belajar untuk mengambil perkara yang anda lakukan dengan sangat serius tetapi juga untuk tidak menganggap diri anda terlalu serius,” kongsinya sambil mengira hari pertamanya di pimpinan Parx. “Saya suka cabaran dan saya suka menjadi sebahagian daripada aksi harian litar lumba.”

Mengikuti jejak langkah wanita seperti Ann Elliott dan Angie Hermann, Paquette bersedia untuk melakukan sesuatu yang dia sendiri tidak pertimbangkan untuk melakukannya sehinggalah peluang untuk mengisinya. Dia memuji mereka yang datang sebelum dia sebagai membuka jalan untuk peluang ini: “Apabila saya membesar, saya tidak pernah terfikir untuk menjadi juruhebah trek kerana saya tidak pernah melihatnya dilakukan. mereka sendiri—peranan saya dalam perlumbaan hingga ke tahap ini telah dapat dilakukan kerana begitu ramai wanita yang memecahkan halangan sebelum saya dalam penyiaran.”

Dengan sekurang-kurangnya 50 perlumbaan di bawah tali pinggangnya sudah pun, juruhebah Parx baharu itu telah mula mengasah rutinnya untuk kerja setiap hari. Untuk membuat persediaan, dia mewarnai programnya dan mengkaji perlumbaan setiap hari, sambil turut mengingati “untuk cuba meluangkan sedikit masa untuk memfokuskan diri saya untuk meluangkan sedikit masa untuk menghargai betapa hebatnya perkara ini.”

“Cabaran sebenar adalah untuk pergi dengan cukup pantas untuk mengikuti tindakan sambil mengekalkan otak anda cukup tenang sehingga anda membuat pilihan yang jelas dan padat dalam apa yang anda katakan supaya anda melukis gambar untuk orang yang mendengarnya,” kata Paquette mengenai tugas itu. di hadapan. “Bagi saya, ia sama seperti menunggang pusingan pelompat pertunjukan – matlamatnya adalah pergi dengan pantas tetapi juga membuat pilihan yang baik.

“Sebaik-baiknya, anda perlu terus mendahului tindakan itu, dan anda harus cuba melihat apa yang berlaku semasa ia berlaku, bukan mengejar selepas ia sudah berlaku. Semuanya berjalan dengan sangat, sangat pantas.”

Jessica Paquette bersedia untuk hari pertamanya sebagai juruhebah trek di Parx Racing di Bensalem, PA pada 15 November 2022. Paquette ialah juruhebah wanita sepenuh masa pertama di Amerika Syarikat.  Foto oleh Nikki Sherman/EQUI-PHOTO.
Foto: Nikki Sherman/EQUI-PHOTO

Jessica Paquette di Parx Racing

Semasa dia mengambil tempat di mana juruhebah Chris Griffin pergi, adakah Paquette akan mengambil jubah bintang TikToknya dan meneruskan tradisi media sosial itu?

“Saya tidak boleh menari,” Paquette ketawa. “Secara serius, walaupun—Chris meletakkan tahap yang sangat tinggi sebagai juruhebah dan sebagai penganjur sukan kami yang tidak kenal penat dan bersemangat. Saya berharap untuk terus melakukan keadilan terhadap kerja yang telah dilakukannya di sini.”

Dengan kegembiraan yang dibawanya ke banyak pekerjaannya selama hampir dua dekad, suara terbaharu Parx pasti menjadikan masanya di gerai semeriah dan sama bermakna seperti masa mudanya di landasan kereta api di Rockingham.

Hati Seorang Trailblazer
Dalam peranan baharu ini sebagai satu-satunya wanita yang memanggil perlumbaan sepenuh masa pada masa ini di litar perlumbaan utama Amerika, Paquette membawakan daya tahan yang menunjukkan seseorang yang telah mengabdikan hidupnya untuk kuda dan sukan itu dan seseorang yang telah mengatasi bahagian cabarannya sepanjang perjalanan. . Selepas Suffolk ditutup pada 2019, dia berterusan dan menemui tempat baharu untuk mengikuti minatnya dan menjalankan perniagaannya. Selepas patah tulang belakang L4nya pada musim gugur setahun yang lalu, penjejak ini kembali ke larian jarak jauh, melengkapkan Maraton Chicago bulan lepas.

Pada setiap masa, dia telah menunjukkan dirinya seperti perintis yang telah menjadikan kerjaya wanita lain dalam perlumbaan mungkin, memiliki ketabahan yang diperlukan untuk bertahan.

“(Pekerjaan baharu ini) adalah satu penghormatan besar yang saya tidak ambil mudah,” kata Paquette. “Pada penghujung hari, saya hanyalah seorang gadis kuda pelik yang sangat bertuah kerana telah mencipta kehidupan dan kerjaya yang menakjubkan terima kasih kepada haiwan yang luar biasa ini. Peranan saya dalam sukan ini adalah untuk mempromosikannya, untuk membantu menjadikannya mudah didekati peminat baharu dan, akhirnya, semoga meninggalkannya lebih baik sedikit daripada ketika saya bermula jika boleh.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *