Langit Cerah dan Gegaran Papan Pendahulu pada Hari Ketiga Acara Tiga Hari Antarabangsa The Dutta Corp. Tryon

Mill Spring, NC – Dengan ancaman cuaca ribut di belakang mereka, para pesaing di Acara Tiga Hari Antarabangsa The Dutta Corp. Tryon menikmati hari yang tenang dan tenang ketika fasa melompat merentas desa dan pertunjukan sedang berlangsung.

Kejohanan Kebangsaan Acara Dutta Corp USEF CCI4*-L

Pesaing dalam Kejohanan Kebangsaan Acara CCI4*-L The Dutta Corp. adalah yang pertama keluar pada kursus merentas desa White Oak Tryon, di mana mereka menangani kursus 30 soalan Mark Phillips di kawasan berbukit Tryon. Fasa kedua terbukti berpengaruh, merombak papan pendahulu menuju ke fasa terakhir.

Dan Kreitl dan Carmango
Dan Kreitl dan Carmango. ©Taylor Pence

Dan Kreitl (Muncie, Ind.) dan Carmango, pemain Westphalian 2013 Kay Dixon, masuk merentas desa di tempat kedua dan bertukar dalam pusingan lompat yang jelas dengan hanya dua kali penalti untuk berpindah ke kedudukan tempat pertama. Acara ini adalah CCI4*-L pertama untuk kedua-dua Kreitl dan Carmango dan merupakan hasil perkongsian yang panjang.

“Rakan saya Kay dan Steve Dixon memiliki kuda itu. Saya tidak melakukan ini untuk hidup, tetapi mereka menaja saya sebagai kawan, dan kemudian saya telah membangunkan kuda muda ini,” kata Kreitl. “Leslie Law menemuinya untuk kami ketika dia berumur empat tahun, dan dia berusia sembilan tahun pada tahun ini, jadi dia benar-benar hijau, baru sahaja bermula apabila kami mendapatkannya. Saya mempunyai dia dari orang baru pemula hingga ke tahap ini. Dia kuda tulen yang mencuba keberanian untuk kita. Saya tidak pernah menunggang kuda yang memasukkan 110% setiap hari. Dia begitu mudah dalam ketiga-tiga fasa.”

Kreitl mengakui bahawa pusingan itu tidak berjalan dengan sempurna-dia mengalami detik yang menggigit kuku menjelang penghujung kursus, tetapi pasangan itu berjaya melaluinya.

“Syukurlah kuda itu mengangkat kepalanya tepat pada masa yang tepat dan ia membantu melemparkan saya kembali ke dalam pelana dan kami pergi,” kata Kreitl. “Ia menjadikan ia sangat menyeronokkan dan pastinya adrenalin saya dipam lebih sedikit lagi!

“Saya tidak banyak menunggang di venue ini, hanya sekali sahaja, tetapi saya fikir tapaknya adalah sebaik mungkin kerana hujan yang turun,” kata Kreitl. “Saya rasa ia adalah satu kursus yang mencabar…Ia adalah satu latihan yang hebat, tetapi [Carmango] pulih dengan baik dan kelihatan baik selepas itu, jadi kami sangat gembira melihat bagaimana dia mengendalikan kursus yang lebih lama.”

Tekanan akan berlaku esok apabila pencabar kejuaraan negara turun ke Stadium Tryon untuk fasa lompat pertunjukan. Dengan markah 31.2, Kreitl berada kurang daripada dua mata penalti di hadapan gabungan tempat kedua, Phillip Dutton (West Grove, Pa.) dan Azure, kuda betina Irish Sport Horse 2012 yang dimiliki oleh Caroline, Anne, dan Michael Moran, yang juga mempunyai pusingan merentas desa yang jelas dua kali ganda. Liz Halliday-Sharp (Lexington, Ky.) mempunyai usaha melompat yang bersih tetapi 5.6 kali penalti pada merentas desa dengan Deniro Z, KWPN gelding 2008 yang dimiliki oleh Ocala Horse Properties, LLC, memindahkan mereka dari tempat pertama ke tempat ketiga dalam kedudukan.

Kejohanan Penunggang Muda Acara USEF disampaikan oleh USEA

Disebabkan penyusunan semula jadual yang disebabkan oleh hujan lebat pada hari Jumaat, terdapat beberapa perubahan pada fasa lompatan, termasuk mengalihkan fasa pertunjukan lompat mendahului merentas desa untuk CCIJ1*-L dalam USEF Eventing Young Rider Championship yang disampaikan oleh USEA.

Pasukan Gabungan Kawasan 2/7 mendahului selepas menunjukkan lompatan dengan jumlah markah 100.4. Lizzie Hoff dari Area 7 (Gig Harbor, Wash.) mengekalkan peneraju individunya dengan Edisi Terhad HSH, Caroline Martin’s 2015 Irish Sport Horse gelding.

Lizzie Hoff dan HSH Edisi Terhad
Lizzie Hoff dan HSH Edisi Terhad. ©Leslie Potter/Ekuestrian AS

Selepas fasa merentas desa CCIJY2*-L pada hari Sabtu, gabungan pasukan Kawasan 2/4/6 mendaki kedudukan untuk menduduki tempat pertama dengan markah 116.3. Cassandre Leblanc dari Kanada (Beaumont, Quebec) mempunyai fasa merentas desa yang jelas dua kali ganda dengan Riffel, keturunannya sendiri 2005 Thoroughbred, untuk berpindah ke tempat pertama secara individu.

Dalam CCI3*-L, pasukan Kawasan 5/8 berpindah ke tempat pertama dengan 150.4. Tommy Greengard (Malibu, Calif.) dan 2014 Dutch Warmblood geldingnya, Joshuay MBF, mengekalkan pendahuluan mereka dalam YRC selepas usaha melompat yang jelas dan hanya empat kali penalti dalam pusingan merentas desa mereka.

Tonton The Dutta Corp. Tryon USEF CCI4*-L Kejohanan Kebangsaan Acara dan Kejohanan Penunggang Muda Acara USEF yang disampaikan oleh USEA di Rangkaian USEF.

Keputusan | Keputusan Pasukan YRC

Ikuti Ekuestrian AS
Ikuti Acara USA pada Facebook dan Instagram dan US Ekuestrian pada Facebook, Instagram, Tik tokdan Twitter. Gunakan #USAEventing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *