Landslow Melody Maker ialah pemburu terbaik HOYS 143cm yang bekerja

 • Gabungan hebat Landslow Melody Maker dan Lola Bass yang berpangkalan di Isle of Man telah menang dalam Kejohanan Pony of the Year Society/Mole Valley Farmers HOYS 143cm yang bekerja di Isle of Man di Pameran Kuda Terbaik Tahun 2022 (HOYS).

  Connemara betina berusia 12 tahun, yang oleh Ardbear Spirit keluar dari Drimcong Colleen, menyaingi Lola yang berusia 15 tahun. Ini adalah kemenangan HOYS pertama Lola:  “Dia sentiasa bersedia dan dia hanya mahu menggembirakan,” kata Lola, yang telah bekerjasama dengan kuda betina selama empat tahun selepas membelinya daripada bekas pemiliknya, Ellie dan Jo Callwood, pemenang kejohanan kuda pemburu HOYS 153cm sebelum itu. pagi bersama Ennis Boy.

  Melody berpangkalan dengan Sarah Parker dan pasukan impiannya, yang telah bersama Lola selama enam tahun.

  “Tahun ini dia menjadi juara Desert Orchid di kejohanan BSPS dan dia ditempatkan di Royal International Horse Show,” kata Lola, yang juga ahli pasukan England yang menang dalam pertandingan antara negara BSPS. “Dia adalah kuda betina yang konsisten. Trek hari ini menguji dan naik ke ketinggian, tetapi ia melonjak dengan baik jika anda menunggang garisan yang betul. Hati saya berdegup kencang apabila pengulas memanggil nombor-nombor itu.”

  Melody dan Lola akan kembali menjadi tumpuan lewat petang ini untuk keseluruhan kejohanan poni pemburu terbaik tahun ini yang diadakan di arena antarabangsa.

  Tempat kedua dalam kejohanan kuda pemburu kerja HOYS 143cm dimenangi oleh Allandy Gold Spark Alex Aungier yang berusia 19 tahun yang ditunggangi oleh anak perempuannya Gracie Aungier.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *