Kursus utama disimpan selepas setiausaha pertahanan masuk

 • Padang lumba Larkhill telah diselamatkan, berikutan campur tangan setiausaha pertahanan Ben Wallace.

  H&H melaporkan bulan lalu bahawa kursus itu akan ditutup selepas musim ini, melainkan Kementerian Pertahanan harus mempertimbangkan semula keputusannya untuk menamatkan pajakan (berita, 20 Oktober).  Larkhill ialah tempat utama dalam kalendar titik-ke-titik British dan kepentingannya menjangkau jauh melampaui penunjuk. Hubungannya meluas melalui industri perlumbaan, ekuestrian dan baka tulen yang lebih luas, serta komuniti tempatan dan luar bandar. Oleh itu, berita mengenai masa depan Larkhill yang tidak menentu disambut dengan kebimbangan yang mendalam.

  Tetapi berita tersebar pada hujung minggu bahawa Rt Hon En Wallace telah masuk.

  Seorang sumber berkata: “Ia telah menarik perhatian setiausaha pertahanan melalui artikel di media. Sehingga itu, dia tidak menyedari keputusan rabun ini. Dia telah mengarahkan pegawai untuk memperbaharui pajakan berkuat kuasa serta-merta.”

  Andrew Ritchie, pengerusi jawatankuasa padang lumba Larkhill berkata: “Kami amat berterima kasih kepada setiausaha negara atas campur tangan beliau untuk menyelamatkan padang lumba Larkhill dengan mengarahkan supaya pajakan baharu diperbaharui berkuat kuasa serta-merta. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah membantu untuk mencapai keputusan cemerlang ini untuk komuniti tempatan, perlumbaan dan tentera.”

  Ketua Eksekutif Point-to-Point Authority Peter Wright memberitahu H&H dia “gembira mendengar bahawa Larkhill tidak lagi terancam”.

  “Terima kasih saya kepada tentera atas sokongan berterusan mereka untuk tempat yang hebat ini,” katanya. “Tanpa itu, sukan kami akan bergelut.”

  Polly Portwin, pengarah kempen Perikatan Desa untuk memburu, menambah: “Ini adalah berita yang sangat menjanjikan, dan kami berterima kasih kepada setiausaha pertahanan kerana mengiktiraf tempat penting yang terdapat di padang lumba Larkhill di hati ramai orang di seluruh luar bandar dan nilainya kepada sukan ini. daripada point-to-pointing.

  “Selama bertahun-tahun kaum itu telah menyatukan keluarga tentera tempatan dan masyarakat luar bandar. Perlumbaan Long May diteruskan di Larkhill.”

  Tempat Wiltshire juga menempatkan perlawanan Peristiwa British, serta banyak aktiviti sukan kuda yang tidak berkaitan dan tentera.

  Kenyataan di laman Facebook Larkhill Eventing pada 6 November berkata mereka “berharap” perkembangan ini akan menghasilkan lesen yang diperbaharui untuk Larkhill Eventing “untuk membawa kami melangkaui 2023”.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *