Kursus merentas desa Ujian Kuda Pau 2022: pendapat penunggang

 • Penunggang telah memberikan reaksi mereka kepada kursus merentas desa Ujian Kuda Pau, yang direka oleh Pierre Michelet.

  Hari merentas desa bermula pada 1 tengah hari (12 tengah hari waktu British) hari ini (29 Oktober).  Tom McEwen mengulas “Terdapat banyak keputusan yang perlu dibuat. Saya rasa anda perlu cepat membuat keputusan tentang perkara yang perlu dilakukan berdasarkan keadaan semasa pusingan anda.

  “Terdapat banyak kombinasi serupa yang menuju ke arah yang berbeza jadi jika anda tidak mendapat satu, betul, anda mungkin perlu menukar rancangan anda.”

  Tom berada di tempat ketiga dan kesembilan di Bob Chaplin dan Braveheart B masing-masing selepas fasa pertama di Pau.

  “Saya rasa air pertama agak bagus untuk membawa kami pergi kerana jelas kami sudah biasa dengan air yang agak tinggi. Saya sebenarnya fikir pagar empat A dan B [the Kiosque & pointe de la Ville de Pau] adalah soalan yang cukup sukar – Pierre Michelet sentiasa bertanya soalan yang sangat awal dalam kursus yang dia bina.”

  Fellow Brit, Izzy Taylor, yang berada di tempat kedua selepas dressage di Monkeying Around, mengatakan bahawa terdapat “banyak yang perlu dilakukan”.

  “Saya bayangkan masa akan menjadi sempit dan pelumba dan ia akan menjadi sangat mudah untuk kami mendapat 20 penalti yang menjengkelkan kerana melakukan sedikit kesalahan,” jelas Izzy. “Anda perlu melakukannya sepanjang jalan. Dan, seperti yang kita tahu, kombinasi keempat terakhir selalu menimbulkan masalah, jadi anda tiada di rumah – seperti yang saya tunjukkan tahun lepas apabila saya jatuh di sana – sehingga anda pulang.”

  Harry Meade, yang berada di tempat ke-11 dengan Tenerife selepas prestasi fasa pertama yang mengagumkan berkata bahawa h berpendapat kursus itu “sangat menarik”.

  “Pierre Michelet adalah pereka kursus yang sangat menarik, ” jelasnya. “Ada banyak soalan. Terdapat banyak tempat di mana anda boleh mengalami kesilapan kecil yang rumit, tetapi Pierre telah memberi kami pilihan antara melakukan tiga atau empat langkah secara berulang sepanjang kursus.

  “Terdapat banyak tempat yang boleh anda lihat dan penunggang perlu menumpukan perhatian sepanjang perjalanan. Ia jelas sekali bukan jenis yang besar, mengagumkan dan berani seperti Burghley, tetapi ia secara teknikalnya sukar, dan anda tidak boleh berehat sehingga anda mendarat di atas pagar terakhir..”

  Emily King, yang menunggang Valmy Biats, yang menjaringkan 25.5 yang kompetitif dalam dressage untuk menduduki tempat kelima menjelang hari Ujian Kuda Pau merentas desa, turut berkongsi pendapatnya mengenai trek tahun ini.

  “Saya tidak pernah berjalan dan berasa sakit seperti yang pernah saya lakukan pada masa lalu di Burghley atau Badminton, yang bagus, tetapi terdapat begitu banyak tempat untuk perkara yang benar-benar menjengkelkan berlaku – ini adalah kursus ketepatan penunggang,” jelasnya. “Jika anda menunggang garisan anda dengan sempurna dan kuda anda tulen, anda sepatutnya baik-baik saja, dan kemudian ia hanya mengenai mencapai masa yang optimum.”

  Bakat Britain, Mollie Summerland berada di tempat keempat selepas fasa pertama bersama Charly Van Her Heiden, dan akan menjadi salah seorang pelumba terakhir yang mengambil kursus Pierre Michelet petang ini.

  “Terdapat banyak tempat yang anda boleh kehabisan jadi penunggang pastinya perlu menumpukan perhatian sepanjang perjalanan, agak trek yang bagus,” jelasnya. “Ia sepatutnya sesuai dengan kuda yang mempunyai perkongsian yang sangat baik dengan penunggang.”

  Pemimpin semalaman, pelumba Switzerland Felix Vogg, berkata bahawa laluan merentas desa adalah “cukup sukar”.

  “Terdapat beberapa perkara yang mencabar dan banyak kombinasi, jadi pelumba perlu melakukannya. Ia akan menjadi sukar untuk otak kita dan otak kuda juga.”

  Anda juga mungkin berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Ujian Kuda Pau tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 seminggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Pau Horse Trials dalam majalah bertarikh 3 November.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *