Kuda-kuda Pasukan Berkuda Isi Rumah yang terlepas dalam trafik London selamat di rumah

 • Tiga ekor kuda Pasukan Berkuda Isi Rumah yang dilihat berlari longgar di tengah London pada waktu sibuk telah ditemui dalam keadaan selamat dan baik, Tentera telah mengesahkan.

  Kuda-kuda itu tertangkap dalam video berlari-lari kecil melalui lalu lintas pagi yang padat di kawasan Kensington di barat London pada hari Isnin (10 Oktober).  Kekang kuda-kuda itu dihidupkan tetapi mereka tidak ditunggangi pada masa mereka bebas, jurucakap rejimen memberitahu H&H.

  “Tiga ekor kuda dari Rejimen Berkuda Rumah Berkuda melepaskan diri dari pengendali mereka semasa dipimpin semasa latihan pagi, dan pulih ke Hyde Park Barracks,” kata jurucakap itu.

  “Tiada orang atau haiwan yang cedera tetapi sudah tentu kami memandang serius keselamatan semua yang berkenaan.”

  Rejimen Berkuda Rumah Berkuda berpangkalan di Hyde Park Barracks, dan kuda-kuda itu biasanya dilakukan di taman, sekolah luar dan di jalan raya. Kandang kuda di Hyde Park Barracks terletak di dua tingkat, dengan The Blues dan Royals di tingkat atas dan The Life Guards di bawahnya. Kuda-kuda mempunyai percutian tetap jauh dari bandar, serta perjalanan musim panas ke Norfolk untuk menikmati perubahan pemandangan – dan tunggangan pantai.

  Rejimen Berkuda Isi Rumah ialah muka upacara rejimen, menjalankan tugas negeri dan awam di London, dan berkhidmat sebagai penjaga raja.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Lihat sekilas di sebalik tabir di kandang Rejimen Berkuda Rumah Berkuda di Berek Hyde Park, di tengah-tengah

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *