kuda kembali dari layu patah untuk kedua

 • Tunggangan Tamie Smith Danito telah membuat kemunculan semula yang luar biasa daripada memecahkan layunya pada Januari untuk menduduki tempat kedua selepas merentas desa Maryland 5 Star hari ini (15 Oktober).

  “Ia adalah satu kemalangan aneh di dalam bangsal – dia tertidur dalam ikatan silang dan seseorang menghampirinya dan ia mengejutkannya,” jelas Tamie. “Dia berundur dan tergelincir dan terhempas di sisi layunya dan memecahkannya.”  Pelumba AS itu berharap untuk memiliki berangan sebagai pesaing untuk Kejohanan Dunia acara – di mana dia adalah pemenang pingat perak pasukan di Mai Baum – tetapi kemalangan itu menyebabkan Danito mengalami sebarang musim musim bunga kerana ia mengambil masa empat bulan pemulihan, termasuk berenang dan masa di atas treadmill air, untuk dia kembali bekerja.

  Tamie mengakui dia gugup untuk membawa pemain pertama lima bintang itu, yang tidak mempunyai banyak darah tulen dan hanya melakukan tiga acara tahun ini, ke Maryland, tetapi dia menyahut cabaran hari ini dengan jelas di dalam masa.

  “Dia mempunyai hati emas dan langkah besar dan berlari,” katanya. “Dia agak terganggu dan hijau, tetapi saya dapat mengetuknya dan berkata, ‘Hei, beri perhatian’ dan dia menjawab semua soalan dengan hebat, tetap berdiri dan penuh berlari pada akhirnya.”

  Tamie telah mendengar sebelum dia menyatakan bahawa Liz Halliday-Sharp telah berhenti dan bersara di Mars Sustainability Bay bersama Cooley Quicksilver.

  Dia menjelaskan: “Saya akan menyangka bahawa kuda saya akan mempunyai jumlah peratusan darah yang sama dengannya dan saya mempunyai kecerdasan daripada rakan baik di sana, Ariel Grald. Dia berkata kuda Liz mendarat dari ketam berjalan jadi ia letih dan kami menjangkakan bahawa mereka akan letih di sana.

  “Jadi saya memberinya dua peringatan mungkin 20 langkah, seperti ‘Siapkan punggung, kawan’ dan dia mendaki bukit dengan sangat kuat dan melompat masuk dan kemudian saya menendangnya sekali lagi dan dia hanya menjawab soalan itu dan pergi. Dia melonjakkan lantunan dengan sempurna dan mendapat tiga langkah seperti satu juta dolar.”

  Prestasinya di Maryland 5 Star merentas desa hari ini bermakna Tamie hanya menduduki dua sepakan penalti di belakang pendahulu Tim Price yang menyertai acara lompatan esok.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *