Kuda dibeli untuk kemenangan 85p di peringkat akhir kebangsaan selepas pemanduan 14 jam

 • Seekor kuda yang dibeli dengan harga satu dolar AS (85p) berjaya selepas pemanduan selama 14 jam untuk menang di Pusingan Dressage AS 2022 yang disampaikan oleh Adequan.

  Bridget Bursey dan kuda betina “anak liar”nya sendiri Forty Creek mencatat 72.989% untuk mengambil gaya bebas terbuka peringkat keempat, peringkat tertinggi ujian kebangsaan, di Kentucky Horse Park semalam (13 November).  Dua hakim menjaringkan kombinasi lebih 74% tetapi markah terakhir sudah cukup untuk memastikan kemenangan terbesar mereka.

  “Saya sangat teruja kerana ‘Stella’ telah mengalami beberapa kecederaan dan seorang bayi,” kata Bridget.

  “Saya memulakannya pada usia empat tahun, dan dia menjadi milik saya apabila dia berumur lima tahun – saya mendapatnya dengan harga $1. Dia seorang kanak-kanak yang liar, tetapi kami bergaul dengan baik, jadi pelanggan saya memutuskan dia yang terbaik dengan saya. Saya tidak boleh berterima kasih kepada mereka kerana dia hebat – bintang rock kecil saya.”

  Bridget dan kuda betina UB40, yang kini berusia 12 tahun, sepatutnya bertanding dalam kelas yang sama tahun lepas tetapi diketepikan pada saat-saat akhir kerana kecederaan.

  “Ia berbaloi untuk menunggu; Stella adalah kuda yang hebat,” kata Bridget, yang berasal dari Stillwater, Minnesota, dan telah memandu selama 14 jam ke Kentucky untuk bersaing di peringkat akhir kebangsaan.

  “Dia seorang diva, dia suka perkara dengan caranya, dan anda perlu melakukannya dengan cara itu; maka anda boleh pergi.”

  Gabungan itu menjaringkan dua lapan, mengikut muzik yang dipatuhi oleh Hailey Guard dari Guardian Dressage, yang memiliki saudara perempuan penuh Forty Creek.

  Kuda dibeli untuk kemenangan 85p pada perlawanan akhir selepas pemanduan 14 jamAnda mungkin juga berminat dengan:

  Kuda kuda itu masuk ke dalam pakaian ‘secara tidak sengaja’

  ‘Saya tidak akan pernah berpisah dengannya, walaupun seseorang menawarkan saya berjuta-juta pound. Dia kawan baik saya’

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *