Kotak Tackle Terbaik untuk Perjalanan Memancing Air Masin Anda

Kotak tackle terbaik untuk memancing air masin bukan sahaja membantu memastikan anda teratur dan bersedia apabila gigitan dihidupkan, tetapi juga dibuat dengan komponen tugas berat yang boleh menahan unsur laut. Mencari kotak peralatan memancing terbaik untuk pengembaraan air masin anda tidaklah sukar. Apa yang anda perlu lakukan ialah mempertimbangkan jenis tackle yang perlu anda miliki bersama dan di mana anda ingin menggunakannya.

Kotak Tackle Terbaik Untuk Memancing Laut Dalam

Beg tackle lembut kalis air mempunyai beberapa kelebihan berbanding kotak tackle yang keras apabila memancing di laut dalam. Beg tackle lembut biasanya lebih ringan, lebih selesa untuk dibawa dan tidak akan meluncur dengan mudah di geladak jika air menjadi berombak. Pastikan anda mencari model yang mempunyai zip kalis kakisan dan perkakasan yang kukuh.

Jika pengembaraan memancing di laut dalam anda termasuk trolling untuk spesies permainan besar seperti tuna atau ikan layar, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membeli beberapa beg simpanan jaring lembut atau pelantar plastik. Anda boleh meletakkan beg penyimpanan pelantar di dalam kotak perkakas lembut anda untuk memastikan pemimpin atau pelantar pra-buat individu bebas kusut dan sedia untuk digunakan apabila anda memerlukannya.

Kotak Tackle Terbaik Untuk Memancing Dalam Pesisir

Untuk perjalanan memancing air masin di pesisir pantai, anda boleh membuatnya ringkas dengan menggunakan dulang tackle plastik dalam saiz yang berbeza. Dulang plastik kecil boleh digunakan untuk menyusun dan menyusun peralatan memancing dan alat seperti mata kail, pusing, kelim atau gewang. Dulang besar boleh digunakan untuk mengatur gewang, gabus meletus, atau gelendong bahan perambut. Setiap dulang tackle boleh dilabelkan (jig, gewang atas air, cangkuk umpan, dsb.) dan disimpan di dalam petak simpanan kering di atas bot atau di dalam kayak.

Pastikan anda menggunakan dulang tangkai yang mempunyai pengedap kedap air dan selak ketat yang tidak akan terbuka. Apabila tiba masanya untuk kembali ke dok, hanya letakkan dulang yang tertutup dan berkunci di dalam beg sandang atau beg tangan lembut untuk mengangkutnya.

Kotak Alat Memancing Terbaik Untuk Memancing di Pantai

Apakah jenis kotak peralatan memancing yang terbaik jika anda ingin memancing dari pantai atau pinggir pantai dan berjalan dari satu tempat ke satu tempat? Dalam kes ini, kotak alat ransel mungkin menjadi pilihan terbaik kerana ia membebaskan tangan anda supaya anda boleh membawa pancing atau penyejuk. Kebanyakan model beg tangan beg galas disertakan dengan dulang tangkai plastik dan petak berzip yang sesuai untuk menyimpan alatan seperti gunting garisan atau playar.

Ingat, pilihan penyimpanan alat pancing yang terbaik mungkin tidak selalunya kotak peralatan tradisional yang keras. Jangan takut untuk berfikir di luar kotak — kotak tackle, iaitu! Semak peta interaktif kami untuk mencari tempat terbaik untuk memancing di laut dalam.


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *